'Rus'un Oyunu', 11 Kasım'da Vizyona Girecek

Fırat Tanış'ın başrolünü üstlendiği, 3 farklı ülkede çekilen 'Rus'un Oyunu', 11 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak Filmin yönetmen ve senaristi Özdemir: 'Bir kadının dili, dini, ırkı ne olursa olsun onun bir haysiyeti, şerefi vardır. Bir insan zengin oldum diye her şeyi satın alacağım, her şeyi elde edeceğim gibi bir güdüyle kapılmamalı diye düşünüyorum'

Yönetmenliğini ve senaristliğini Levent Özdemir'in üstlendiği, 3 farklı ülkede çekilen 'Rus'un Oyunu' filmi 11 Kasım'da vizyona girecek.

Akmerkez'deki basın gösteriminin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan filmin yönetmeni ve senaristi Özdemir, filmin öyküsünün kendi hayal ürünü olduğunu belirterek, çekimlerinin Hong Kong, Moskova ve İstanbul'da gerçekleştiğini söyledi.

Özdemir, filmin senaryosunu yazma nedenine ilişkin şunları anlattı:

'Ben dünyayı dolaşan bir adamım. Bir gün Rusya'dayken oradakilere 'Türkiye'ye daha çok gelin' dediğimde bazı insanlar ufaktan sitem ettiler. 'Biz Türkiye'ye çok gelmek istiyoruz ama sizlerin Rus kadınlarına bakış açılarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Rus kadınları nataşa değildir. Nataşa kelimesi çok kötü. Bizim onurumuz kırılıyor. Bizi çok ucuz görüyorlar' demişlerdi ve ben de bundan etkilenerek çok üzülmüştüm.'

Filmin hikayesinin bir kadının onur savaşı olduğuna dikkati çeken Özdemir, 'Bir kadının dili, dini, ırkı ne olursa olsun onun bir haysiyeti, şerefi vardır. Bir insan zengin oldum diye her şeyi satın alacağım, her şeyi elde edeceğim gibi bir güdüyle kapılmamalı diye düşünüyorum. Zaten anlatmak istediğim de bu. Filmdeki 'Serhat Vasbi' gibi karakterler maalesef dünyanın her yerinde var.' ifadelerini kullandı.

Özdemir, filmde alkolün kötülüklerini de aktarmak istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Çünkü alkol alındığında ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Filmde aile dramından da bahsettim. Bütün bunlarla beraber görsellere ve görüntülere bakarsanız bir tonsürton, tek tip ton görüyorsunuz. Amerikan sisteminde film yapmaya çalıştım, bu ilk filmim. İnşallah bundan sonra daha büyük aksiyonlar, daha büyük sahneler yapmak istiyorum. Türkiye'de hiç yapılmamış sahneleri yapmak istiyorum. Çünkü biz Türkler maalesef bir kasabaya, köye kapanarak oralarda film çekiyoruz. Dünyaya ihracat yapalım, sinemamız dünyaya satılsın, dünyanın birçok yerinde gösterime girsin istiyorum. Böyle bir misyon üstlendim.'

Filmin Moskova'da da gösterime gireceğini paylaşan Özdemir, Cannes Film Festivali'nde film için stant açtığını ve 22 ülkede de filmin gösterilmesi için görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Özdemir, yeni bir film yapmak için harekete geçtiğine de değinerek, 'Şizofren bir hastanın hayatını ele alacağım. Elazığ Harput'ta çekimler başlayacak. Harput'tan sonra İstanbul'da çekimler devam edecek. Bunu nasıl Russell Crowe yapıyorsa biz de yaparız diye düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

Film, 11 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak.

- Film hakkında

Başrolünü Fırat Tanış'ın üstlendiği, Anastasiya Klyeva ve Leonid Kulagin gibi Rus oyuncuların yanı sıra Nila Fırat, Murat Topalan, Orkun Öztürk, Gülce Dereli, Deniz İlhan ve Elif Naz Özdemir'in yer aldığı filmin konusu ise şöyle:

'Züppe ve zengin, sınır tanımayan bir iş adamı olan Serhat Vasbi, büyük bir ekip tarafından tuzağa düşürülüp, şantaja maruz kalması ve sonrasında gelişen olayları konu ediniyor.'

Kaynak: AA