Nijer'de Saldırı

Ülkenin batısındaki silahlı saldırıda 5 asker yaşamını yitirdi.

Nijer'de düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre beş asker öldü, üç asker yaralandı.

Adının açıklanmasını istemeyen askeri yetkili, ülkenin batısındaki Banibangu bölgesinde bir askeri üsse düzenlenen silahlı saldırıda, en az beş askerin yaşamını yitirdiğini, üç askerin yaralandığını bildirdi. Yetkili, saldırganların kimliğine ilişkin bilgi vermedi.

Mali ve Nijerya ile sınır komşusu olan Nijer bir süredir, çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör örgütleri İslami Mağrip El Kaidesi ve Boko Haram'ın saldırılarıyla mücadele ediyor.

Nijer Devlet Başkanı Mahamadu Issufu, geçen ay Nijer'e gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başkent Niamey'deki başkanlık makamında yaptığı görüşmenin ardından, 'Mali ve Nijerya'yla sınır paylaşan Nijer, terör örgütleri El Kaide ve Boko Haram'ın tehditleriyle karşı karşıya. Bu nedenle Mali'de terörle mücadele eden BM İstikrar Misyonunun (MINUSMA) ihtiyaç duyması halinde Alman askerleri kamp oluşturulmadan Nijer'e konuşlandırılacak. Mali'deki terör gruplarını yok edecek MINUSMA'nın güçlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca Mali gibi komşu ülkelerde teröre karşı verdiğimiz mücadeleye Almanya'nın desteğinden de memnunuz.' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA