Nazilli'de Pazarcı Esnafı Kurayla Yerlerini Belirledi

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Turan Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ni kullanacak pazarcı esnafı, düzenlenen kura çekimiyle belirlendi.

Nazilli'de Pazarcı Esnafı Kurayla Yerlerini Belirledi
Nazilli’de yapımı kısa süre önce tamamlanan Turan Mahallesi Kapalı Pazar Yeri için, kura çekimleri yapıldı. Ahmet Şensan Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimlerine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Manavlar Esnaf Odası Başkanı Kemal Cansız, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hüdai Tosun ile pazarcı esnafı katıldı.

Pazarcı esnafın dışında üreticilerin de ürünlerini satabilecekleri ve Cumartesi günleri kurulacak olan Turan Kapalı Pazar yerindeki parseller için toplamda 301 kişi kura çekti. Kapalı zarf usulü gerçekleşen kura çekimi sonucu, 152 manav, 6 Peynirci, 9 bakkal 4 unlu mamulleri, 105 müstahsil, 2 tavukçu, 1 balıkçı 18 tuhafiyeci, 4 de hırdavat zücaciyeci yerlerini belirledi.

Kura çekiminde yer alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tüm pazarcı esnafına Turan Kapalı Pazar yerinin pazarcı esnafa ve Nazillilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek ilk kurayı çekti. Neredeyse haftanın her günü Nazilli’nin değişik mahallelerinde Pazar kurulduğunu ve bu pazarların artık sokaklarda değil kapalı Pazar yerlerinde kurulduğunu vurgulayan Başkan Alıcık, “göreve geldiğimiz günden bu güne Nazilli merkezde ve mahallelerinde olmak üzere pek çok kapalı Pazar yeri inşaatı yaparak halkımızın ve pazarcı esnafımızın hizmetine sunduk. Sokaklarda dağınık bir halde kurulan pazarlarda hem esnafımız, hem de alış verişini yapan vatandaşımız kışın ve yazın oldukça sıkıntı çekmekte idi. Önceliğimiz vatandaşı bu sıkıntılardan kurtarmak olduğu gibi görsel ve hijyen açısından mahalle ve sokaklarımıza düzen getirmek idi. Kapalı Pazar alanlarımız sayesinde vatandaşımız da rahatladı, pazarcı esnafımız da. Ayrıca sokaklarımız da görüntü kirliliğinden de kurtulmuş oldu” dedi.

Kaynak: İHA