Muğla'da Balıkçı Ağlarına Drone Takıldı

Güllük Körfezi'nde avlanan balıkçıların ağlarına insansız hava aracı takıldı.

Muğla'nın Milas ilçesindeki Güllük Körfezi'nde balıkçı ağlarına drone takıldı.

Güllük Mahallesi'nde balıkçılıkla geçimini sağlayan Ali Billur, kendisine ait tekneyle denize açıldı. Bir süre sonra ağlarını toplamak isteyen Billur, ağda balıkların arasında metal bir cisim buldu. Billur, pervanelerinden, cismin drone olarak tabir edilen insansız hava aracı olduğunu anladı. Balıkçı, daha sonra cihazı sergilenmek üzere bir işletmeye verdi.

Aracı sergileyen işletmeci Kemal Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Billur'un 20 yıldır balıkçılıkla uğraştığını belirterek ilk kez ağına balık dışında bir cisim takıldığını anlattı. Dönmez, balıkçıların ağla birlikte kıyıya döndüğünde vatandaşların meraklı gözlerle kendini izlediğini belirterek, şöyle konuştu:

'Restoranım için yöremizdeki balıkçılarla çalışıyorum. 20 yıldır balıkçılıkla uğraşan arkadaşım Ali Billur, bu sefer denizden balık yerine drone getirdi. Araştırmalarımıza göre yaklaşık 6 bin lira değerinde olduğunu düşündüğümüz insansız hava aracının bir pervanesi kırık ve üzerinde fotoğraf makinesi bulunmuyor. Güllük turistik bir yer olduğu için zaman zaman drone kullanıcıları çekim için geliyor. Muhtemelen bu kullanıcılardan biri düşürdü. Bir süre denizde kaldığı için üzeri tortul ve yosun kaplı haldeki hava aracını, buraya gelenlere sergiliyoruz.'

Kaynak: AA