'MODEF Expo 2016' Açıldı

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Uğurdağ: 'İnegöl, Türkiye'nin mobilya üretiminin yüzde 40'ını, mobilya ihracatının ise yüzde 15'ini karşılıyor'.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF Expo 2016), kapılarını açtı.

Vali İzzettin Küçük, İnegöl Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, İnegöl'ün bir ilçe olmasına rağmen mobilya üretimi ve ihracatında sağladığı başarının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Bunun, ilçenin daha iyiyi yapma hususundaki gayretini, dayanışmasını ve hamle gücünü gösterdiğini vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

'Onun için öncelikle İnegöllü mobilyacıları tebrik etmek istiyorum. Elbette bu büyük gayretlerin sonucu uzun seneler sonunda elde edilmiş başarıdır. Ama bu fuarlar da tahmin ediyorum bu başarıda önemli kilometre taşları olmuştur. Çünkü bu fuarlarda üreticilerle tüketiciler buluşuyor. Üretici başka üreticilerle buluşuyor. Trendleri, modayı, gidişatı, talepleri her şeyi burada izliyor, görüyor ve kendine gelecek seneye göre bir biçim ve şekil veriyor. Onun için başarıda fuarların çok değerli olduğunu düşünüyorum.'

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise İnegöl'ün artık bir mobilya şehri ve mobilyanın başkenti olduğunu belirtti.

Uğurdağ, ilçenin üretim ve ihracat potansiyeline işaret ederek, 'İnegöl, Türkiye'nin mobilya üretiminin yüzde 40'ını, mobilya ihracatının ise yüzde 15'ini karşılıyor. Bir ilçe açısından çok ciddi rakamlar ve bu noktada inşallah bundan sonraki yatırımlarımızla birlikte bu rakamları daha da yükseltmeye, hedeflerimizi daha da büyütmeye çalışıyoruz. Tabii ki komşu ülkelerimizde, bölgelerimizde siyasi ve ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan problemlerimiz var. Biz yakın bölgemize ihracat yapan bir şehiriz. Kuzey Afrika, Ortadoğu bölgeleri şu an itibariyle karışık olan bölgeler.' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni pazar arayışına girdiklerine de değinen Uğurdağ, şunları kaydetti:

'Ama durmuyoruz. Hem derneklerimiz vasıtasıyla hem de sanayicimiz kendi özverisiyle kendi çabasıyla yeni yeni pazarlar araştırıyoruz. Bugün Amerika kıtasını ağırlıyoruz. Geçen yıl Afrika kıtasını ağırlamıştık. Afrika kıtasına İnegöl mobilyasını ve İnegöl'ü tanıtmıştık. Bugün de Amerika kıtasından büyükelçi ticari ateşe ve konsolosları ağırlıyoruz. Yeni hedefler koyduk. Yeni pazarlara ulaşmamız lazım. Yeni yeni ülkelere ihracat yapmamız lazım. İlk önce Türkiye'deki temsilcilerine ulaşıyoruz. Onlara İnegöl mobilya sektörünü tanıtıyoruz. İnşallah bundan sonra da geldikleri ülkeleri bizler ziyaret edeceğiz. Oralarda İnegöl mobilyasını tanıtacağız ve o kıtalara o ülkelere ihracat yapacağız.'

180 firmanın ürünlerini tanıttığı fuar, 13 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA