Meşhur adada seçim sonuçları belli oldu

ABD'ye bağlı küçük bir ada olan Guam'dan seçim sonuçları geldi. Adada Demokratların adayı Hillary Clinton kazandı.

Meşhur adada seçim sonuçları belli oldu
Meşhur adada seçim sonuçları belli oldu
ABD'ye bağlı küçük bir ada olan Guam'dan seçim sonuçları geldi. ABD'de doğu saatinden 15 saat önde bulunan ve 'Amerika'nın gününün başladığı yer' sloganına sahip olan Guam'da yapılan seçimi Hillary Clinton kazandı.

CLİNTON YÜZDE 71.63 OY ALDI

32.071 seçmenin sandığa gittiği adada, oyların %71.63'ünü Hillary Clinton kazanırken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump %24.16'da kaldı. Sosyalist aday Emidio Soltysik ise %4.22 oranında oy aldı.
Tamamı ABD vatandaşı olan Guam sakinleri sandık başına gidip, oylarını kullandı ancak bu oylar başkanlık seçimleri için geçerli olmayacak. Guam, ABD'nin herhangi bir eyaletine bağlı olmadığı için ABD Başkanı'nın seçecek olan Delegeler Kurulu'nda temsil edilmiyor.

Meşhur adada seçim sonuçları belli oldu

32 YILDIR BAŞKANI BİLİYORLAR

Guam'daki seçimler ulusal boyuttaki yarışı etkilemese de, ülkedeki seçim sonuçlarına dair önemli bir gösterge olabiliyor. Guamlılar ilk kez sandığa gittikleri 1984'ten bu yana, yani tam 32 yıldır, ABD başkanını doğru tahmin ediyor. Ada'dan çıkan sonuç ABD'nin tamamından da çıkıyor.

Guam sakinlerinin bu konudaki tek firesi ise 1996 yılından. 1996'da adayı vuran tayfundan dolayı seçimler ertelenmişti. Guamlılar sandığa gittiklerinde ise ABD halkı Bill Clinton'ı çoktan Beyaz Saray'a taşımıştı.