Mersin'de Bulunan Kızıl Şahine Koruma

Erdemli ilçesinde hareketsiz şekilde bulunan kızıl şahin, Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğinde koruma altına alındı Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Çetin:'Büyük ihtimalle yediği bir gıda maddesinden etkilenmiş ya da farklı bir rahatsızlık gelişmiş olabilir. Kuş tedavi edildikten sonra doğal yaşamına geri bırakılacak'

İçel'in Erdemli ilçesinde hareketsiz halde bulunan kızıl şahin, Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince koruma altına alındı.

İçel Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı haşereyle mücadele ekipleri tarafından Kumkuyu Mahallesi Bağalanı mevkisinde hareketsiz halde yatan bir kızıl şahin bulundu.

Durumun bildirildiği Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, yaşadığı belirlenen hayvanı korumaya aldı.

Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre kızıl şahinin yediği herhangi bir şeyden zehirlendiği ya da rahatsızlandığının tahmin edildiğini belirterek, kuşun şeflikte önce veterinerler tarafından kontrolünün yapılacağını, ardından da tedavi için Tarsus'taki hayvanat bahçesine götürüleceğini söyledi.

Yaklaşık 3 yaşlında olduğu tahmin edilen kuşun neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu bildiren Çetin, şöyle konuştu:

'Bize genelde avcılar tarafından vurulan, vücudunun çeşitli yerlerine saçma isabet eden kuşlar getiriliyor, ancak bu kuşun herhangi bir yerinde kırık ya da saçma yarası yok. Büyük ihtimalle yediği bir gıda maddesinden etkilenmiş ya da farklı bir rahatsızlık gelişmiş olabilir. Kuş tedavi edildikten sonra doğal yaşamına geri bırakılacak.'

Kaynak: AA