Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Başkanı Çakır'a ziyaret.

Türkiye Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve beraberinde heyet, Çakır'ı ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, imam hatiplerin bu ülkeye katmış olduğu değeri çok iyi görmek gerektiğini belirtti.

Geçmişte de imam hatiplerin eğitim seviyesi ve kalitesinin yanı sıra ülkesine sahip çıkması, insana değer vermesiyle İslam coğrafyasında en iyi modellerden birisi olarak öne çıktığını kaydeden Çakır, şunları ifade etti:

'İmam hatiplilerin bu kalitede yetiştirilmesi gelecek için de ümit vadediyor. İmam hatiplerin yaygınlaşması kadar nitelikli, kaliteli eğitim sunulması da bir o kadar da önemli. Bunun için de Önder’in yaptığı çalışmaları biliyoruz. Buraya yapılan her yatırımın insana, insana yapılan yatırımın da ülkeye ve geleceğe yatırım olduğunu biliyoruz. Yerel olarak eğitim noktasında, illerin gelişmesi ve kalkınması tamamen gelişmiş insana bağlı. Bizler de bu vesile ile ilimizde eğitim kalitesi ne kadar yükselirse, biz daha kalıcı bir yatırıma hizmet etmiş oluyoruz. Bizler imam hatiplere de elimizden gelen desteği, katkıyı sunmaya çalışıyoruz.'

- Malatya'da yol açma çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tecde-Yeşilyurt yolunu, çevre yolu Maşti Kavşağı'na bağlayacak 3.5 kilometrelik yolda çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tecde, Karakavak, Çilesiz, Fahri Kayahan bölgesindeki trafik sirkülasyonunu aza indirecek olan ve çevre yolunun batı girişindeki trafiği rahatlatacak yol 50 metre genişliğinde açılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, kenttin en uzun ve en düz caddesini açtıklarını, yolu gelecek yıl Malatyalıların hizmetine sunmayı arzuladıklarını kaydetti.

Bölgenin sağlıklı gelişmesi için çok çeşitli projeler hazırladıklarını belirten Çakır, şunları ifade etti:

'Kent içinde büyük önem verdiğimiz ve üzerinde çok durduğumuz Tecde-Yeşilyurt yolunu, çevre yolu Maşti Kavşağı'na bağlıyoruz. 3.5 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde açılan yolumuz Malatya’nın en büyük ve en düz caddelerinden biri. Burada geçtiğimiz dönemlerde 24 evin kamulaştırmasını yaparak yıktık ve yolumuzun 1.5 kilometrelik bölümünü açtık. Bu yıl 17 evden 12'sinin yıkımını yaptık. 5 ev sahibiyle de görüşmeye devam ediyoruz. Bu yıl yolun 1 kilometrelik bölümünü açıyoruz. Önümüzdeki yıl burayı tamamen açacağız.'
Kaynak: AA