Lösemi Çocuklar Hediyelerle Sevindi

Van'da tedavi gören lösemili çocukları ziyaret eden protokol üyeleri beraberinde getirdikleri oyuncaklarla çocuklara güzel bir gün yaşattı Vali Taşyapan: 'Tedavi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik, ailelerinin yanında olduk. İnşallah onlar da tedavilerini alıp, sağlıklarına kavuşup, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler'

Van'da Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında tedavi gören çocukları ziyaret eden Vali İbrahim Taşyapan ve beraberindekiler, çocuklara oyuncaklar dağıttı.

Tuşba Belediyesinin organize ettiği etkinlikte YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezindeki servise gelen Taşyapan, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, Başhekim Doç. Dr. Cengiz Tuncer ve serviste görevli doktorlar, lösemili çocukları ziyaret etti.

Çocuklar ve yakınlarıyla sohbet ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Taşyapan, belediye tarafından getirilen oyuncakları çocuklara dağıttı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Taşyapan, hastanede böbrek, kornea ve ilik naklinin yapıldığını ve nakillerdeki başarı oranın ise çok iyi olduğunu ifade etti.

Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hasta çocukları ziyaret ederek moral vermek istediklerini sözlerine ekleyen Taşyapan, şunları kaydetti:

'Tedavi gören kardeşlerimizi ziyaret ettik, ailelerinin yanında olduk. Tuşba Belediye Başkanımız onlara güzel hediyeler sağlamış. Biz de onlara takdim ettik. İnşallah onlar da tedavilerini alıp, sağlıklarına kavuşup, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edecekler. Eğitimlerine zaten burada devam edebiliyorlar. Ama uzun süreli bir tedavi olma sebebiyle hem ailelerin hem de çocukların sabır göstermesi gerekiyor. İnşallah onlar da burada sağlıklarına kavuşacaklar.'

Sağlığın herkesin üzerinde önemle durması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Vali Taşyapan, 'Hastalık öncesi aldığımız tedbirler de çok önemli bir husus. Dünya özellikle bunun üzerinde çalışıyor. Ama hastalık olduktan sonra da hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık imkanlarımız çok şükür iyi bir seviyede. Bu konuda ilimiz de iyi bir seviyede.' diye konuştu.
Kaynak: AA