Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi Çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kocaali'ye hizmet sunacak atık su arıtma tesisinde çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, 50 milyon liralık projeyle ilçenin tüm atık sularını en ileri teknolojiyle arıtacak bir tesis inşa ettiklerini ve 121 kilometrelik kanalizasyon hattında çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Pamukova-Geyve Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye girdiğini anımsatan Keleş, 'Kuzey bölgemize hizmet sunacak olan bir diğer atık su arıtma tesisi projemizde ise şu anda çalışmalar sürüyor. 50 milyon liralık yatırım yaparak Kocaali'nin altyapısını güvence altına alıyoruz. Hayata geçirdiğimiz 50 milyonluk projeyle Kocaali ilçemizin tüm atık sularını en ileri teknoloji ile arıtacak bir tesis inşa ediyoruz. Bölgede zemin iyileştirme ve dolgu çalışmalarımız tamamlandı. Atık su havuzları için kazı çalışmaları devam ediyor. İnşallah kısa süre içinde Kocaali Atıksu Arıtma Tesisimizi tamamlayarak ilçemizin atık su sorununu ortadan kaldıracağız.' ifadesini kullandı.

Keleş, tamamlanan 121 kilometrelik kanalizasyon hattıyla Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'ne entegre olacağını ve ilçenin atık sularının toplanarak inşa edilen modern tesiste en ileri teknoloji ile arıtılacağını kaydetti.

Kaynak: AA