Kayseri'deki Keykubat Parkı Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeker Mahallesi'ne yapılacak Keykubat Parkı için ağaçlandırma çalışmaları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Keykubat Yaşam Merkezi'nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Ağaçlandırma çalışmalarına katılan Çelik, yaklaşık 1 milyon metrekarelik Keykubat Kent Yaşam Merkezi'nin ilk ağaçlarını diktiklerini belirtti.

Park hakkında bilgiler veren Çelik, şunları kaydetti:

'İçinde, tropikal bahçe, kaya bahçesi, kış bahçesi, koku bahçesi, ses bahçesi, soğanlı bitkiler bahçesi gibi birinden farklı bahçelerin olduğu bisiklet yolu, çim kayağı, adrenalin parkı gibi gençler için çok farklı aktivite alanlarının bulunduğu bir proje hazırladık. Burada ayrıca günübirlik piknik alanları, seyir terasları, yeme içme mekanları da bulunacak. Ayrıca çocuklarımızın farklı etkinlikler yapabilecekleri etkinlik çayırı planlıyoruz. Temelini 2017 baharına yetiştireceğiz ama kış sezonunun ölü geçmemesi için ağaçlandırma çalışmasına başladık. Kar yağmadan burada ciddi anlamda ağaçlandırma çalışmasını yapmış olacağız. Yeşil dokunun bir an önce gözükmesi için özellikle boylu ağaçlar seçiyoruz. Ihlamur, karaçam, kırmızı yapraklı akçaağaç, batı ladini, mavi ladin, sedir, at kestanesi, huş gibi ağaçları buraya dikip yeşillendireceğiz. Bilindiği üzere her gün bir tesisin ya temelini atıyor ya açılışını yapıyoruz. Bugün de şehrimizin yeni yaşam merkezinin ilk ağacını dikmekten son derece mutluyuz.'

Kaynak: AA