Kayseri'de Yol Düzenleme Çalışmaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Bulvarı ve Sivas Caddesi'nde yapılacak yeni kavşak düzenlemeleri ve alt geçitler konusunda brifing aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunun bulunduğu yol ve kavşaklarda uzman kuruluşlara kapsamlı bir çalışma yaptırıyor.

Bu çalışmalarda düzenlemeye ihtiyaç duyulan kavşaklarda yılın farklı günleri ve günün farklı saatlerinde araç sayımları yapılıyor ve trafik yoğunluğunun giderilmesine yönelik en doğru çözümler planlanıyor. Çelik, bu kapsamda yapılan çalışmalarla ilgili bir brifing aldı.

Çelik'e yapılan sunumda öncelikle Kocasinan Bulvarı'nda yapılacak çalışmalar anlatıldı. Kocasinan Bulvarı'na yapılan köprülü kavşaklarla kesintisiz akan trafiğin devamı için Fuzuli Kavşağı, Tuna Caddesi Kavşağı ve Doğu Sanayi Kavşağı'na yapılacak kavşak düzenlemeleriyle ilgili Çelik'e detaylı bilgiler verildi.

Sunumda ayrıca Sivas Caddesi tramvay güzergahında 30 Ağustos Kavşağı ve Yıldızevler arasında araçlar için iki çengel alt geçit planlandığı, Mimarsinan Köprülü Kavşağı'nın sağına ve soluna da yine birer çengel alt geçit yapılmasının düşünüldüğü belirtildi.

Çelik, yapılması düşünülen yeni tramvay güzergahları ile ilgili de detaylı bilgi aldı.

Kaynak: AA