Kartepe AGM, Sakaryalı Ziyaretçilerinden Tam Not Aldı

Türkiye’de faaliyete geçirilen Atık Getirme Merkezleri arasında model bir proje olması nedeniyle de önem arz eden Kartepe AGM, geçtiğimiz hafta Sakarya’dan gelen ziyaretçiler tarafından incelendi. Sakarya Erenler Belediyesi’nden gelen ziyaretçilerini ağırlayan Kartepe AGM, konuklarından tam not aldı.

Kartepe AGM, Sakaryalı Ziyaretçilerinden Tam Not Aldı
Kartepe Belediyesi AGM, 31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Getirme Merkezi Tebliğine uygunluğu daha önce denetlenerek uygunluk belgesi almıştı. Model olan tesis değişik il ve ilçelerden konukları ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da Sakarya Erenler ilçesinden gelen ziyaretçiler Kartepe AGM’de bir dizi incelemede bulundu.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, Sakarya’dan gelen heyete ilçede kurulu bulunan ve işletimi yapılan AGM’yi gezdirdi. Sakaryalı konukları ile yakından ilgilenen Şahin, AGM’nin tüm ilçe halkının kolaylıkla ulaşabileceği merkezi bir yerde kurulduğunu kaydetti.

Şahin, “Çevre koruma politikaları ve çalışmalarına ağırlık veren Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda, çalışmalarımız aralıksız sürdürmektedir. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Kartepe Belediye Garajı arkasında 2 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Atık Getirme Merkezimiz Türkiye’ de örnek gösterilen bir yer. Sizlerin de ilgisi ve övgü dolu sözleriniz bizleri mutlu etti. Teşekkür ederiz” dedi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Şahin, “Amacımız hizmetlerimizi en iyi seviyeye çıkartabilmek için bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” dedi.

Kaynak: İHA