'Kalemin Bereketi' Hat Ve Tezhip Sergisi Fatsa'da Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve bir katılım bankasının birlikte düzenlediği “Kalemin Bereketi” isimli hat ve tezhip sergisi Fatsa’da açıldı.

'Kalemin Bereketi' Hat Ve Tezhip Sergisi Fatsa'da Açıldı
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda açılan ve 25 eserin yer aldığı serginin açılışına Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh ve Albaraka Türk Katılım Bankası Ankara Bölge Müdürü İsmail Kuz, Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe ve Reyhan Mollaoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, “Albaraka Türk Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘Kalemin Bereketi’ adlı hat ve tezhip sanatı sergisi açılışı gerçekleştiriyoruz. Hat ve tezhip sanatı milli ve manevi değerlerimizin çok önemli bir parçasıdır. Yüzyıllardır süregelen hat ve tezhip sanatı esasen milli ve manevi değerlerimizi de bugünlere ve gelecek nesillere aktarmanın en güzel şeklidir diye düşünüyorum. Hat kelime anlamı itibariyle güzel yazı sanatı yazı anlamına geliyor tezhip ise süsleme sanatı anlamına geliyor ancak biz hat ve tezhip sanatının bu kelime anlamının dışında bize anlatmak istediği edebi ve dini anlamı ne inceleyerek düşünerek bu sergiyi gezersek daha isabetli olur ve bu eserlere hak ettiği anlamları ve değerleri vermiş oluruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi 3 gün açık kalacak.
Kaynak: İHA