İnebolu'da Çiftçileri Bilgilendirme Toplantısı

İnebolu'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sağladığı desteklerle ilgili olarak çiftçileri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Türk Ocağı Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kastamonu'da tarımı geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Bakanlık tarafından tarımla ilgili faaliyetlere yılda yaklaşık 60 milyon lira tutarında destekleme yapıldığını aktaran Yaman şunları söyledi:

'Bunun ülkemizde tarıma yansımasını arzu ediyoruz. Ama sahil ilçelerimizde alan bazlı fındıktan başka çok etkin bir şey göremiyoruz. İlimiz kestane üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada. Ama biz kestane konusunda çok çalışma yapmıyoruz. Arzu ediyoruz ki yeni kestane bahçeleri kuralım, aşılı kestaneler dikelim. Gelin tarımı hep beraber en iyi şekilde yapalım. Biz elimizden gelen yardımı sağlayalım. Ama sizden de gayret bekliyoruz.'

Yaman, desteklemelerle ilgili ödenek sıkıntısının da olmadığını kaydetti.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nihat Derdiment, İnebolu Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban, İnebolu Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Çakılcı ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA