Hayırsever İş Adamından Cami İnşaatına Bağış

Kumluca ilçesinde belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı süren cami inşaatı için iş adamı Necmi Bahçeci, yüklü bir bağış taahhüdünde bulundu.

Cami inşaatıyla ilgili Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, inşaatta bugüne kadar yapılan çalışmalar ele alındı.

Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, yaklaşık bir yıl önce temeli atılan cami inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve bugün gelinen noktada inşaatın yaklaşık yüzde 60'lık bölümünün tamamlandığını söyledi.

Cami inşaatı için yaklaşık 2 milyon liralık bağış toplandığını kaydeden Küstür, bundan sonraki süreçte caminin ısıtma, soğutma, ses, sıva, dış ve iç kaplamaları gibi çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

Caminin dört minaresinden birinin yapımının tamamlandığını ifade eden Küstür, 'Hedefimiz cami inşaatımızı önümüzdeki bir yılda tamamlamak. Camimizin iç ve dış kaplamasını bölgemizin doğal taşı 'limra taşı' olmasına karar verdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de hayırseverlerimizin desteğiyle bunu başarabiliriz.' diye konuştu.

Toplantıya Finike'den katılan iş adamı Necmi Bahçeci de caminin iç ve dış kaplamalarında kullanılacak ve değeri 250 bin lirayı bulan limra taşlarını kendisinin karşılamak istediğini dile getirdi.

İnşaatın yaklaşık 5 bin metrekare taş kaplaması bulunduğunu ifade eden Bahçeci, yapılacak olan caminin bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Çetinkaya, Batı Antalya'nın en büyük camisi olacak inşaatın hayırseverlerin de desteğiyle hızla devam ettiğini, bugüne kadar cami inşaatı için hayırseverlerin büyük meblağlarda bağışlarda bulunduklarını söyledi.

Cami inşaatına bağış yapanlar arasına iş adamı hayırsever Bahçeci'nin de katılığını belirten Çetinkaya, 'İlçemizde her zaman bir işe başladığımızda hayırseverlerimizde daima bizlere destek olmuşlardır. Daha bir yıl bile olmadan cami inşaatımızda aynı şekilde hayırseverlerimizin katkılarıyla devam ediyor. Ben bugüne kadar bağışta bulunan tüm hayırseverlerimize ve bundan sonra bağışta bulunacaklara teşekkür ediyorum. Allah niyetlerini kabul etsin.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA