Gürkan, Kırkpınar Alanı İçin Müjde Verdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı’nın yenilenmesi ile ilgili müjde verdi.

Gürkan, Kırkpınar Alanı İçin Müjde Verdi
Kırkpınar Alanı’nın 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilmesinin Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulu tarafından onayladığını belirten Gürkan, “Kırkpınar Alanı, Kırkpınar’ın tarihine yakışır bir şekilde yenilecek” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı alanın yenilenmesi konusunda Edirnelilere söz verdiğini hatırlatan Gürkan, “Sayın Bakan Çağatay Kılıç ile Edirne için hangi proje ile gidersem gideyim beni geri çevirmeyen Çalışma ve Sosyal Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na ve AK Parti, CHP ve MHP İl Yönetimine çok teşekkür ediyor, Edirne Halkı adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Belediye Meclisi’nin daha önce ‘Kırkpınar Güreş Alanı’nın yenilenmesi amacıyla alanın bulunduğu yerin 25 yıllığına Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsis edilmesine, sadece Kırkpınar haftasında tamamen Edirne Belediyesi’nce, kalan günlerde de Gençlik Spor Bakanlığı ile ortak yapılacak bir protokol ile ortak kullanılması’ konusunda tahsis kararı çıkarttığını anlatan Gürkan, “Bu alan doğal ve tarihi bir sit alanı olduğu için aldığımız kararın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onaylanması gerekiyordu. Yaklaşık 1,5 yıldır gündeme alınmamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın talimatıyla Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Edirne’ye geldi. Birlikte bu alanı inceledik. Ve ardından da Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulu’ndan müjdeli bir haber geldi. Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulu Kırkpınar Alanı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisini onayladı. Uygulama Projesi’ni kurula vereceğiz ve Edirne Belediyesi’nden bir kuruş bile çıkmadan; Kırkpınar Alanı şanına yakışır bir şekilde yenilenecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA