Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' konseri düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 10 Kasım'da Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

Konserin ücretsiz olduğu, sanatseverlerin konsere yoğun ilgi göstermesinin beklendiği bildirildi.

- Uygulamalı girişimcilik eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle bu yıl 10'uncu kez uygulamalı girişimcilik eğitimi başladı.

KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB Eskişehir Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılacaklar, KOSGEB Eskişehir Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin oluşturduğu jüri tarafından yapılan mülakatla belirlendi.

Mülakatlar sonrası belirlenen girişimci adayları, Opera Binası yanındaki Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde eğitimlerine başladı. Adaylar, 50 saat sürecek eğitimin sonunda sertifikalarını alacak.

- İletişim sihirbazı eğitimi

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeline 'İletişim sihirbazı' adı altında bir eğitim verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Encümen Salonu'nda kurumsal iletişim ve danışmanlık koçu Sevil Demirel tarafından verilen eğitime Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel katıldı.

Personele iş hayatının ve günlük hayatın stresinden kurtulmak, sağlıklı bir şekilde hedef belirlemek, başarılı, mutlu bir hayata kavuşmak için gerekli motivasyonu kazanmaları ve birim olarak halka yapılan hizmetin daha kaliteli olmasını nasıl sağlayacakları anlatıldı.

- Aşevine 4 ton kabak bağışladı

Eskişehir 75. yıl Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Er, Odunpazarı Belediyesi Aşevi'ne 4 ton kabak bağışladı.

Hüseyin Er tarafından bağışlanan 4 ton kabağın bir kısmından kabak tatlısı yapan aşevi yetkilileri, kabak tatlılarını aşevine yemek almaya gelen ihtiyaç sahiplerine verdi.

Kalan kabaklar ise talep eden ihtiyaç sahiplerine bütün haliyle verildi.

- 'Lösemili Çocuklar Haftası'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir LÖSEV ailesiyle bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, LÖSEV Eskişehir Ofisi üyeleri, 'Lösemili Çocuklar Haftası' nedeniyle Kurt'u makamında ziyaret etti.

Kurt, ziyarette, Eskişehir'deki lösemili hastaların durumu ve LÖSEV'in gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA