Edremit'te Girişimcilik Kursunu Bitiren Kadınlar Belgelerini Aldı

Edremit ilçesinde zeytinyağı ile yapılan yöresel tatları öne çıkarmak, markalaştırmak ve gurme turizmine destek olmayı amaçlayan Nar Kadın Kooperatifi tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Edremit Ticaret Odasında düzenlenen törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaymakam Ali Sırmalı törende yaptığı konuşmada, özellikle kadınların üretime katılmaları ve işletmecilik yapmalarının Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, kursu tamamlayan 44 kursiyeri kutladı.

Belediye Başkanı Kamil Saka'da kadınların girişimcilik alanında Edremit'te yoğun şekilde yer aldıklarını, ilçenin yöresel lezzetlerinin tanıtımında büyük rol oynadıklarını kaydetti.

Edremit Nar Kadın Kooperatifi Başkanı Nedret Gürdal ise derneğin 2015 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı, Kültür Bakanlığı ve Anadolu Efes'in desteklemiş olduğu 'Gelecek turizmde” projesini kazandığını vurguladı.

Bu çerçevede çalışmalar yaptıklarını anlatan Gürdal, 'Birçok projeye imza attık. Bunlardan birinde de yeni girişimci olmak isteyen kadın arkadaşlarımıza Edremit Ticaret Odası salonunda girişimcilik eğitimleri verdik. Kadınlarımız bugün de eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.' dedi.

Konuşmaların ardından kursu bitiren 44 kadına belgeleri sunuldu.

Kaynak: AA