Edremit'te AVM'lere Denetim

Edremit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün ilçe genelinde sürdürdüğü denetimler alış veriş merkezlerinde devam etti.

Edremit'te AVM'lere Denetim
Edremit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde ki denetimleri alış veriş merkezilerinde devam etti. Ekipler tarafından alış veriş merkezleri bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli branşlardaki iş yerlerine karşı İş yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı kontrolleri yapıldı.

Denetimlerde işyerlerinin “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” başta olmak üzere yasalarda belirtilen koşulları taşıyıp taşımadıkları kontrol ediliyor, eksikleri bulunmayan işletmelere eksiklerini gidermeleri için süre veriliyor.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yetkilileri denetimlerin yanında işletmeleri yasal sorumlulukları hakkında bilgilendirdiklerini belirterek mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını yetkililerin her an incelemelerine hazır bulundurmaları gerektiği ifade edildi.

Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatları doğrultusunda denetimlerin daha da sıklaştırılarak devam edeceğini kaydeden yetkililer yapılan denetimler sonucunda eksikliklerin giderilmesi için tanınan süre içerisinde evraklarını tamamlamayan iş yerlerine kapatmaya kadar varan yasal işlem yapılacağını bildirdiler.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da kayıt dışı çalışan işletmelerin önüne geçebilmek için denetimlerin tüm kent genelinde periyodik olarak devam ettiğini belirterek, “Ekiplerimiz denetimlerde bulunarak hem iş yerlerinin yasal durumlarını kontrollerini kontrol ediyorlar hem de bilgilendirmede bulunuyorlar. Haksız rekabeti önlemek için bu yönde ki denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA