Dörtyol İlçe Milli Eğitimi Müdürü Toksoy'dan Okul Ziyareti

Dörtyol Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Toksoy, beraberindeki şube müdürleriyle ziyaret ettiği okulda, Okul Müdürü Hasan Kıymacı'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ülkelerin iç ve dış ilişkilerinde ekonomik ve teknolojik rekabete ayak uydurmaları için mesleki alanlarda verilecek eğitimlere, insan gücüne ve akla ihtiyaç olduğunu ifade eden Toksoy, 'Ülkemizde mesleki eğitimin kökleri ahilik kültürüne uzanmaktadır. Meslek liselerinin açılmasıyla ahilik kültürü üzerine akademik eğitimler katılarak zengin bir mozaik oluşmuştur. Usta çırak ilişkisine benzer bir ilişkiyle öğrencilerimizin yaparak yaşayarak yeterlilikler kazanması esas alınmıştır.' dedi.

Toksoy, Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de yegane amacının toplumsal yaşantının her noktasında ihtiyaç duyulan kalifiye teknik elemanlar yetiştirmek ve öğrencileri bilgi ve beceriyle donatmak olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Hasan Kıymacı da öğrencileri mesleki eğitimlerinin yanı sıra milli manevi değerlerle donatarak ayakları üzerinde durabilen, ülkenin çıkarları doğrultusunda canla başla çalışmayı kendine amaç edinmiş bireyler olarak yetiştirmenin temel ilkeleri olduğunu söyledi.

Kaynak: AA