Bayburt'ta Hibe Düve Dağıtım Töreni

Aydıntepe ilçesinde 'Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi' kapsamında 9 çiftçiye 54 damızlık düve dağıtıldı.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Aydıntepe ilçesinde gerçekleştirilen hibe düvelerin teslim töreninde yaptığı konuşmada, projenin Bayburt için özel bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Bayburt'taki mera varlığının Türkiye ortalamasından üç kat daha fazla olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, 'Bayburt, Türkiye'de canlı büyükbaş hayvancılığın en yoğun şekilde yapıldığı ve tarımın tüm çeşitleriyle en iyi şekilde yapılacağı illerden biri. Tabi ki bu tip projelerde bu açıdan çok özel bir öneme sahip' dedi.

Vali Ustaoğlu, özellikle göç veren iller açısından benzer projelerin önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları kaydetti:

'Bayburt'ta 2016 yılında sulama yatırımları hariç 30 milyon liralık tarımsal yatırım yapıldı. Yine meralarımıza küçük ve büyükbaş hayvanlar için 500 adet suluk ve 500 adet gölgelik yapıldı. Ahırların rehabilitasyonu kapsamında 85 adet ahır tadilatı yapılarak, 94 adet ahır projesi başlatıldı. Arıcılık projeleri kapsamında 2 bin 200 kovan dağıtımı yapılarak, 86 arıcıya polen kurutma, ayıklama ve derin dondurucu verildi.'

Konuşmaların ardından genç çiftçilere düveleri teslim edildi.

Düzenlenen törene Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA