Balıkçı Ağına 'Drone' Takıldı

Muğla’nın Milas ilçesi Güllük Körfezi’nde “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçının avına, drone takıldı.

Balıkçı Ağına 'Drone' Takıldı
Milas’ın Güllük Körfezi’nde avlanan bir balıkçının ağına, drone geldi. Ağa takılan drone, herkesi şaşkına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre; körfezde balıkçılık yaparak geçinen Ali Billur’un ağına drone takıldı. Ağına takılan dört pervanesinden birinin kırık olduğu drone, Billur’u şaşırttı. Denizden balık beklerken, drone çıkaran Billur olayı Güllük’te bir işletme sahibi olan Kemal Dönmez’le paylaştı.

Dönmez, denizden çıkarılan yosunlaşmış haldeki insansız hava aracını işletmesinde sergilemeye başladı.

Denizde ağlara takılan İHA’nın, turistlerin oldukça ilgisini çektiğini söyleyen Dönmez, “Yıllardır, işletmem için balıkçılarla çalışıyorum. Birlikte çalıştığımız Billur, denizden balık yerine bir gün İHA getirdi. Görünce çok şaşırdım. İHA’nın fiyat değerini araştırdık. Araştırmalarımızda, pervanesi kırık olan İHA’nın 6 bin değerinde olduğunu öğrendik” dedi.

Turistik bir yer olduğu için Güllük’e zaman zaman drone kullanıcılarının geldiğini belirten Dönmez, “Burası turistik bir yer olduğu için çoğu zaman, drone kullanıcılarının da uğrak yeri oluyor. Tahminimiz buraya gelen turistlerden birinin, bu insansız hava aracını denize düşürdüğüdür. Yosunlaşmış halde bulunan İHA’yı, işletmemizde sergilemeye başladık. Oldukça da yosunlaşmış drone ilgi çekti” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA