Ayışığı Sirki Miniklerle Buluştu

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İzmir Devlet Tiyatroları tarafından çocuklar için sahnelenen müzikli çocuk oyunu ‘Ayışığı Sirki’ni minik öğrencilerle buluşturdu.

Ayışığı Sirki Miniklerle Buluştu
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda sahnelenen, Muzaffer Kırıkkalp’in yazıp-yönettiği, ‘Ayışığı Sirki’, yapılan hiçbir iyiliğin boşa gitmeyeceğini, er ya da geç bu iyiliğin karşılığının alınacağını ve inanarak, çalışarak yapılan her işte başarılı olunacağına vurgulandı. Dekor anlayışı, sahne görseli, renkli kostümleriyle, şarkıları ve danslarıyla büyük dikkat çeken ‘Ayışığı Sirki’ oyununu çeşitli okullardan gelerek izleyen minikler, eğlenceli ve keyifli dakikalar geçirdiklerini söylediler.

Oyunun konusu

Bir tarafta Bo ve Po kardeşlerin diğer tarafta da Patron ve Sivrisineğin yer aldığı oyunda, büyük patron Papirüs olaya dahil olarak, artık yorulduğunu ve sirki devredeceğini söyler. Papirüs onlara bir oyun hazırlamıştır. Bu iki grup, altı bölümden oluşan bir serüvene çıkarlar. Papirüs, sirkin anahtarını bir sandığa koymuştur. Bu sandığı açacak anahtar parçaları ise bu altı bölümde saklanmıştır. Gerek mısır tarlası, gerek göl, gerek ormanda, gerekse mağaralarda geçen bu anahtar arama macerası adada son bulur.
Kaynak: İHA