Atıl Duruma Gelen BANTAŞ'ı Banaz Belediyesi Satın Aldı

Geçtiğimiz aylarda tasfiye edilmesine karar verilen Banaz Tarım Ürünleri A.Ş.ye ait nişasta fabrikasını arazisi ile birlikte Banaz Belediyesi satın aldı.

Atıl Duruma Gelen BANTAŞ'ı Banaz Belediyesi Satın Aldı
BANTAŞ A.Ş. 1978 yılında nişasta üretmek üzere çoğunlukla yurtdışında yaşayan Banazlılar tarafından kurulan çok ortaklı bir anonim şirket durumunda, fabrika 2000 yılına kadar nişasta üretmeye devam etmiş ve 2000 yılında üretime son verilmişti. 2003 yılında bir kez daha faaliyete geçirilmeye çalışılsa da başarılı olunamamış ve fabrika tamamen kapatılmıştı.

Bu yıl içerisinde şirketi tamamen tasfiye etme kararı alan yönetim, bu kararını Genel Kurula taşımış ve genel kurul tarafından da şirketin tasfiye edilmesi yetkisini almıştı. Av. Hayri Erdem başkanlığında oluşturulan Tasfiye Kuruluda Nişasta Fabrika’nı da bünyesinde barındıran Banaz Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ni tüm mal varlığının tasfiye edilmesi işlemlerine başlamıştı.

1978 yılında yüzlerce Banazlının hissedar olması ile kurulan nişasta fabrikası 19 bin 672 m2 alan üzerine kurulu bulunuyor. Üzerinde fabrika binası ve depoları bulunan arazi Banaz ilçesinin Uşak çıkışında ve merkeze 3 km uzaklıkta yer alıyor.

Banaz Tapu Müdürlüğünde devir işlemleri sırasında bir açıklama yapan Tasfiye Kurulu Başkanı Av.Hayri Erdem, Fabrika alanının bina ve müştemilatı ile birlikte 850 bin TL KDV hariç bedel karşılığında Banaz Belediyesine satıldığını ifade ederek 250 bin Türk Lirası peşinatın şirket hesaplarına yatırıldığını geri kalan kısmın bir yıl içerisinde eşit taksitler halinde Belediye tarafından ödenmesine yönelik protokol imzalandığını ifade ederek hayırlı olmasını diledi.

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı yaptığı açıklamada; “1978 yılında Banazlıların parası ile kurulan Nişasta fabrikası uzun zamandır kullanılamadığından artık atıl hale gelmiş ve fabrika olarak çalıştırılamayacağı anlaşılmıştır. Tasfiye kurulunun satılığa çıkarmasından sonra Belediye olarak kendi aramızda yapmış olduğumuz görüşmelerde, bu alanın Banazlıların parası ile yapıldığı ve Banazlılara ait olması gerektiği sonucuna vardık ve Tasfiye Kurulu ile resmi görüşmelerimize başladık. Yapılan görüşmeler sonucunda Tasfiye Kurulu ile vardığımız anlaşma sonucu yüzlerce Banazlının ortak olduğu bu atıl durumdaki fabrikanın tekrar Banazlıların kullanımı için Belediyemizce satın alınmasına karar verilmiştir. 850 bin TL bedelle satın alınan bu alandaki binalar revize edilerek İtfaiye binası olarak kullanılacak. Aynı zamanda belediyemizin teknik ekiplerinin bir arada olduğu bir ek hizmet binası olarak tekrar düzenlenecek. Mevcut itfaiye binamızın direkt olarak anayola çıkışı bulunmaması özellikle yukarıdaki mahallelerimize ulaşılmasında engel teşkil ediyordu. İtfaiye teşkilatımız yenilenerek bu alanda hizmet verecek. Böylelikle kaza ve yangınlara daha hızlı müdahale edeceğiz. Bizler Banaz’a hizmet etmeye devam edeceğiz. ” dedi.

Kaynak: İHA