Araban'da İnşaatı Süren Camiye İsmine 15 Temmuz Şehitler Camisi İsmi Verildi

Gaziantep’in Araban ilçesi kırsal mahallesinde yapımı süren caminin ismine, 15 Temmuz Şehitler Cami adı verildi.

Araban'da İnşaatı Süren Camiye İsmine 15 Temmuz Şehitler Camisi İsmi Verildi
Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesi vatandaşları tarafından mahalleye yapımı süren caminin adı alınan kararla 15 Temmuz Şehitler Camisi verildi.

Camiye isim verilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Araban Belediyesi Meclis Üyesi Şıh Mehmet Bilekçi, Köklüce (Ardıl) Mahallesi Muhtarı Halfe Tunadağı, cami yapımı için 450 metrekare arsa bağışı yapan hayırsever Talat Tunadağı, 15 Temmuz Şehitler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Çerçi ve vatandaşlar katıldı.

Programda Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından cami inşaatı için koç kurban edildi. Programda konuşan Hayırsever Talat Tunadağı, "Camimizin inşaatına FETÖ Terör örgütünün 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminden sonra atılmış olması nedeniyle Araban Kaymakamı Cuma Emeç’e cami inşaatımızın temele camimize 15 Temmuz Şehitler Camisi ismini vermek istediğimizi söyledik. Bu talebe memnun olan Kaymakam Emeç’in de desteği ile toplantı yaptık. Bu kararı aldık, camimiz için bir koç da kurban kestik. Kesilen kurban etini de mahallemizdeki fakir ailelere dağıttık" dedi.

Köklüce (Ardıl) Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Camisi Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Çerçi, "Mahallemizin tarihi camisi olan tarihi Yavuz Sultan Selim Camisinin de restorasyon çalışması tamamlandığında mahallemizde iki camiden birden ezan okunacak. İnşallah bölgemize ve ülkemize hayırlı olur. Camimizin tamamlanması için tüm hayırseverlerimizin de desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Köklüce Mahalle Muhtarı Halfe Tunadağı da, "Mahallemizdeki diğer cami olan Yavuz Sultan Selim Camisi ve minaresinde restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasındaydı. Bu caminin inanç turizmine kazandırılması için AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın girişimleri ile restorasyon çalışmaları başlamıştı. İkinci camimiz 15 Temmuz Şehitler Camisi inşaatı sürüyor. Her iki camimiz de tamamlanarak ibadete açılınca, mahallemizde ezan sesi eksik olmayacak. Destek olan hayırseverlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA