Akal Güven Tazeledi

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulu yapıldı. Esnaftan güvenoyu alan Hüseyin Akal yönetimi, faaliyetlerine dört yıl daha devam edecek. Akal, “Esnafı seven bir hükümetimizin olması, bizim için bir şans ve biz esnaf olarak bunu çok iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz ” dedi.

Akal Güven Tazeledi
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulu ETSO Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan olağanüstü kongrede Divan Başkanlığına TESKOM Genel Başkan Vekili Murat Gümrükçü seçilirken, Haydar Aydemir ve Mustafa Kotan olağanüstü kongrenin divan üyeliklerine seçildi. Divan Teşekkülü’nün ardından olağanüstü genel kurulun gündem maddelerine geçildi, yapılan seçimlerde 5 asil, 5 yedek olmak üzere mevcut yönetimin göreve devam etmesi yönünde üyeler oy kullandı. Salondaki tüm üyelerin oyunu alan Hüseyin Akal ve ekibi dört yıl daha Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni yönetmeye devam edecek.

GÜMRÜKÇÜ: SİZE YOK YOK

Divan Başkanı ve TEKOMB Genel Başkan Vekili Murat Gümrükçü, doğu esnafının hep yanında olduklarını belirterek, “Biz kooperatif üyelerimizi üzüntüden kurtardık, alacağımız olan ve icralık olan tüm esnafa hep beyefendi gibi yaklaştık ve beyefendi muamelesi yaptık. Hukukçularımızda aynen öyle yaklaştı. Erzurum esnafı kredi geri dönüşlerinde Türkiye’nin en öncü illeri arasında onun için Erzurum esnafına yok yok. Yeter ki, siz bizden kredi talep edin, kooperatifimiz ve bölge birliğimiz size para yok demeyecek. Para istediğiniz zaman emrinizde olacak. Esnaf davasına sahip çıkarsa, halledemeyeceğimiz hiçbir şey olmaz. Yeter ki, siz Erzurum’da ve Bölge Birliğinde sizleri seven ve sizin için çırpınan Hüseyin Ağabeyi’ye (Akal) sahip çıkın” dedi.

Bunun üzerine salondan alkış tufanı koptu. Esnaf, Hüseyin Akal için “Esnafın babası” diye slogan attı.

ESNAFA HER TOPLANTIDA MÜJDE VEREN BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR

Türkiye’de esnafı seven bir hükümetin iş başında olduğunu belirten TESKOMB Genel Başkan Vekili Murat Gümrükçü, Devletin en başındaki yetkili olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her toplantıda esnafa müjde veren bir lider olduğunu söyledi.



Gümrükçü, “Esnafa değer veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ESNAFIMIZIN UMUT KAYNAĞI HALKBANK

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akal, esnafın sıkıştığında kapısında yegane dayandığı kapının Halkbank olduğunu söyledi.

Akal, Erzurum’da Halkbank Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım’ın her zaman kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Akal, “İyi ki, Halkbank var ve bütün dertlerimize çare oluyor” dedi.

ESNAF ADINA TAŞKESENLİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akal, Halkbank ile devamlı iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun bir Erzurumlu bürokrat olarak her zaman Dadaşlar adına bir şans olduğunu söyledi.

Akal, “Hemşehrimiz olan Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Halkbank Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım da, her zaman esnafın yanında olduklarını belirterek, yarım asırdır dimdik ayakta duran ve esnafa hizmet veren Hüseyin Akal’a teşekkür etti.

Olağanüstü genel kurula TESKOMB Trabzon Bölge Başkan Vekilleri Hasan Kurt, Murat Yılmaz, Halkbank Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım, Koordinatör yardımcısı Gökhan Yiğit, Ayazpaşa Şube Müdürü Remzi Güneş ile Halkbank’ın diğer yetkili müdürleri, Kazımkarabekir Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka, Ağrı Kooperatif Başkanı Haydar Aydemir, Iğdır Kooperatif Başkanı Necati Cangel, diğer kooperatif başkanları, yetkililer, TESKOMB Bölge Müdürü Mürsel Karataş, Av. Yücel Efe üyeler katıldı.

Kaynak: İHA