Adıyaman'da Cinsel İstismar İddiası

Vali Erin: 'Konunun bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve sorumluların tespiti amacıyla adli ve idari bütün merkezi ve taşra kuruluşları tam bir işbirliği içinde çalışmaya başlamış ve bu anlamda bütün devlet mekanizmaları ivedi bir şekilde harekete geçirilmiştir'.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Gerger ilçesindeki bir lisede erkek öğrencilere yönelik cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erin, yazılı açıklamasında, Adıyaman'da meydana gelen ve önceki yıllara dayandığı anlaşılan cinsel istismar olayıyla ilgili Gerger Sulh Ceza Mahkemesince 24 Ekim 2016'da alınan gizlilik ve akabinde aynı mahkemece verilen yayın yasağı kararlarına rağmen kamuoyuna yansıyan yanlış ve yanıltıcı bilgiler nedeniyle açıklama yapmaya ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Söz konusu olayın öğrenildiği andan itibaren ilgili tüm kamu kurumlarınca ilk müdahalelerin süratli bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Erin, 'Olay nedeniyle adli makamlar bilgilendirilmiştir. Aynı gün adli soruşturma başlatılarak şüphelinin tutuklanması sağlanmıştır. Ayrıca görevlendirilen kurum müfettişleri marifetiyle idari sorumluluk ve ihmalin tespitine yönelik idari soruşturma başlatılmış ve bu kapsamda ihtiyati tedbir olarak ihmali olduğu değerlendirilen bazı kamu görevlileri görevden uzaklaştırılmıştır.' ifadelerini kullandı.

Basına yansıyan açıklamalarda maalesef eksik bilgiler ve maddi hatalar bulunduğunu anlatan Erin, şunları kaydetti:'Ayrıca olayın üstünün örtülmesine yönelik bir çaba içerisine girildiği iddiası da bu eksik bilgiler çerçevesindedir. Tam aksine olayın öğrenilmesinden itibaren konunun bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve sorumluların tespiti amacıyla adli ve idari bütün merkezi ve taşra kuruluşları tam bir işbirliği içinde çalışmaya başlamış ve bu anlamda bütün devlet mekanizmaları ivedi bir şekilde harekete geçirilmiştir ancak olayın hassasiyeti göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler hızlı bir şekilde alınırken aynı zamanda olayın mağduru olanların yaşayabileceği ilave mağduriyetlerin önüne geçmek için adli ve idari süreçlerin büyük bir titizlik içinde ve mahremiyete riayet edilerek yönetilmeye çalışıldığına itibar ve itimat etmek gerekmektedir.'
Kaynak: AA