Vali Azizoğlu'nun Halk Günü Toplantıları 81 İle Model Oldu

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun halkın sorunlarını bire bir dinleyip çözüme kavuşturmak için uyguladığı ‘Halk Günü’ toplantıları 81 ile model oldu.

Vali Azizoğlu'nun Halk Günü Toplantıları 81 İle Model Oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla, 81 ilin valisine, vatandaşlarla her ay düzenli toplantılar yaparak talep ve sorunlarını dinlemeleri talimatı gönderildi. Valilere gönderilen genelgede, bulundukları illerde devletin ve hükümetin temsilcisi olan valilerin, vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini alıp değerlendirmekle görevli oldukları vurgulandı. Soylu, valilere görevlerini yerine getirirken vatandaşların müracaatlarını beklemeden doğrudan temas kurmak suretiyle, toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşmaları talimatını verdi.

2012 yılında Ardahan valisiyken ‘Halk Günü’ toplantılarına start veren ve Erzurum Valisi olarak atandıktan sonra da her 15 günde bir Çarşamba günleri ilde ‘Halk Günü’ toplantılarını kesintisiz devam ettiren Vali Seyfettin Azizoğlu, halkın da takdirini topladı.

Düzenlenen Halk Günü toplantılarına katılan çoğunluğu dar gelirli vatandaşlar, “Bu toplantıyla bizzat sorunlarımızı vali beyin kendisine iletebiliyoruz. Vatandaş olarak çok doğru bir düşünce bu toplantıların düzenlenmesi. Sorunlarımız da ilgili yetkililerinde desteğiyle çözüme kavuşuyor.” diye konuştular.
Kaynak: İHA