Tünelde Doğum Yapan Köpek Ve Yavruları Korumaya Alındı

Kocaeli'de, kapatılmak üzere olan elektrik kanalında doğum yapan köpek ve yavruları, bakım altına alındı Alttan ısıtmalı odaya yerleştirilen ve takviye gıda verilen anne köpek ve yavrularının sağlık durumları, her geçen gün iyiye gidiyor.

Kocaeli'de, kazı alanındaki elektrik kablolarının geçirildiği tüneller kapatılacağı sırada kurtarılan anne köpek ve 7 yavrusuna belediye sahip çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tramvay çalışmasında elektrik tünelinde yeni doğum yapmış halde bulunan köpek ile yavrularının itfaiye ve zabıta ekiplerince kurtarıldığı hatırlatıldı.

Anne köpek ve 7 yavrusunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde misafir edildiği belirtilen açıklamada, her türlü bakımı ve takibi yapılan köpeklerin, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı merkezin yerden ısıtmalı odasında barındırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 170 dönüm alana kurulu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kente hizmet verdiği vurgulanan açıklamada, şunları kaydedildi:

'Kuvözden alttan ısıtmalı barınaklarına, küvetten son teknolojik röntgen ve ultrason cihazlarına kadar geniş imkanlara sahip merkezin, şimdilerde farklı bir misafiri var. Tramvay inşaatında ekipler tarafından elektrik kanalından çıkarılan ve yeni doğum yapmış olduğu anlaşılan köpek ve 7 yavrusunun merkezde her türlü bakımı yapılıyor. Büyükşehir ekiplerinin sağlık takiplerini yaptığı anne köpek ve yavruları yerden ısıtmalı odada tutuluyor. İlk gün halsiz ve zayıf görünen anne köpeğe hemen gıda takviyesinde bulunuldu. Böylece, her geçen gün sağlığı iyiye gitti. Anne köpeğin yaklaşık 40 günlük emzirme süresinden sonra aşıları da yapılacak. Daha sonra isteyen vatandaşlar köpekleri sahiplenebilecek.'
Kaynak: AA