Siirt'te '15 Temmuz Ve Yeniden Diriliş Konferansı'

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Şen: '(Diyarbakır'daki terör saldırısı) PKK bombaladı İngiliz istihbarat cemaatinden 'DEAŞ bombaladı' diye ses geldi. Bir şey olduğunda hemen Amerika’ya bağırıyoruz, haklıyız ama onun ağa babası İngiltere’ye bağıracağız'

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, 'PKK bombaladı İngiliz istihbarat cemaatinden 'DEAŞ bombaladı' diye ses geldi. Bir şey olduğunda hemen Amerika’ya bağırıyoruz, haklıyız ama onun ağa babası İngiltere’ye bağıracağız' dedi.

Cihannuma Derneği tarafından İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu'nda düzenlenen '15 Temmuz ve Yeniden Diriliş Konferansı'nda konuşan Şen, 15 Temmuz gecesi vakıf, dernek, platformların hızlı bir şekilde organize olduklarını belirtti.

Kendi aralarında koordinasyonu sağlamada eksikliklerinin olduğunu ifade eden Şen, 'Birlikte hareket edelim. Birbirimizi farklı görmeyelim, aynı toprakların çocuklarıyız. Aynı devletin vatandaşıyız ve onlarca sivil toplum kuruluşuyla bunu paylaştık dedik ki 'Arkadaşlar, bu devlete ve millete bir şey olursa vazifemizi yerine getirebilmek için çıkabilelim, anında hareket edelim'. Ben buna 'Türk silahsız kuvvetleri' dedim. 15 Temmuz gecesi tam da öyle oldu' ifadesini kullandı.

Son gelişmelerle nelerin olup bittiğini anlayabilmenin İngiliz istihbarat cemaatinin ne olduğunu bilmekten geçtiğini dile getiren Şen, İngiliz istihbarat teşkilatının istihbarat cemaati şeklinde çalıştığını söyledi.

Şen, şöyle konuştu:

'(Diyarbakır'daki terör saldırısı) PKK bombaladı, İngiliz istihbarat cemaatinden 'DEAŞ bombaladı' diye ses geldi. Bir şey olduğunda hemen Amerika'ya bağırıyoruz, haklıyız ama onun ağa babası İngiltere'ye bağıracağız. Londra'ya gidin Wall Streeti sorun size o samimiyet ortamında verecekleri cevap, 'bırak o geri zekalıları bizim taşeronluğumuzu yaptıklarını anlamayacak kadar salaklar olacak. Wall Street denilen yer New York'ta birileri tarafından yönetilen değil, Londra'da birileri tarafından yönetiliyor, bunu bileceğiz.'

'Milli istihbarat teşkilatımız, milli olarak kurulmadı. Teçhizatını, maaşını bir süre CİA verdi. Onun millileştirme süreci çok zor oldu' ifadesini kullanan Şen, şöyle devam etti:

'En son Hakan Fidan'ın oraya getirilmesi nasıl bir sonuç getirdi? O zamanki Başbakanımızı ameliyat masasında öldürme teşebbüsüyle sonuçlandı. Bu süreç bu kadar zor ve derin bir meseledir. Bunları anlamadan 15 Temmuz'u anlamamız çok zor. Bunların gereğini yerine getirmeden 15 Temmuzları bundan sonra engellemek çok zor olur. O yüzden herkes bir Recep Tayyip Erdoğan olmak zorunda. Yani gerektiğinde sivil uçağıyla atlayıp, F-16’lar arasına dalıp karartılmış bir havaalanına inecek, milletiyle buluşacak.'

Konferansa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA