Sakarya'da Kültür Sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu 'Nehir', Bursa Devlet Tiyatrosu '80 Günde Devri Alem', Antalya Devlet Tiyatrosu 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' oyunlarını Sakarya'da sahneleyecek Sakarya'da 'AA Istanbul Photo Awards 2016' fotoğraf sergisi açılacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu 'Nehir', Bursa Devlet Tiyatrosu '80 Günde Devr-i Alem', Antalya Devlet Tiyatrosu 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' oyunlarını Sakarya'da izleyiciyle buluşturacak.

Ankara Devlet Tiyatrosunca hazırlanan, Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği 'Nehir' adlı oyunun dekorunu Seyhan Kırca, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını Osman Uzgören yapıyor.

İclal Seper ve Özlem Gür gibi oyuncuların yer aldığı eser, yarın ve 9 Kasım'da Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 20.00'de sahnelenecek.

Eserde yakın tarihte yaşananlar, 1980'li yılların başında yolları kesişen iki kadının dostlukları çerçevesinde anlatılıyor. 12 Eylül'ün insanlarda yaptığı tahribat, yaratılan korku ortamı ve bu ortamda hissedilen derin çaresizlik, izleyiciye aktarılıyor.

Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından gösterime sunulacak olan Jules Verne'nin yazdığı, Başak Kocaoğlu'nun çevirdiği '80 Günde Devr-i Alem' adlı oyun, Ömer Naci Topçu tarafından yönetiliyor. İki perdelik oyunda dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bahse giren İngiliz Phileas Fogg'un yaşadığı macera anlatılıyor.

Serdar Seçkin, Cem Arabacıoğlu, Acan Ağır Aksoy, Salih Cem Şener, Nergiz Acar, Oğuzhan Erdoğan ve Yasemin Çitak'ın rol aldığı iki perdelik oyun, AKM'de 15-16 Kasım'da saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak.

Antalya Devlet Tiyatrosunca hazırlanan Barış Eren'in yazıp yönettiği 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' adlı oyun ise Avrupa'nın ortasında, uygar bir kentte, uygar insanlar arasında kültürü, ten rengi, düşünceleri ve davranışları farklı olduğu için yabancı konumuna düşen, dışlanan, ötekileştirilen Tarık'ın yaşadıkları ve aşk ilişkisi izleyicilere aktarılıyor.

- 'AA Istanbul Photo Awards 2016' fotoğraf sergisi

Anadolu Ajansının düzenlediği 'Istanbul Photo Awards 2016' yarışmasının ödül alan fotoğrafları, Sakarya'da sergilenecek.

Ofis Sanat Merkezi'nde (OSM) 15 Kasım'da açılacak sergide, 2015'te dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel özeti sunuluyor.

Yarışmada ödül alan yaklaşık 40 fotoğrafın yer aldığı sergide, ağırlıklı olarak Suriye'deki dram ve sığınmacıların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekiliyor.

Sergi, 18 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

- Sinema gösterimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sinema gösterimleri de düzenlenecek.

Seyirciler, 10 Kasım'da 'Sen Şarkılarını Söyle', 17 Kasım'da 'Leviathan' ve 24 Kasım'da da 'Bir Ayrılık' filmini Ofis Sanat Merkezinde saat 20.00'de izleyebilecek.
Kaynak: AA