Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi törenle açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, uzlaşı ofisinin açışı için düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Çelik, açılışta yaptığı konuşmada,147 yıllık belediye tarihinin en önemli projesini başlattıklarını belirtti.

Bu projenin Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracağını aktaran Çelik, projenin toplam bedelinin 4 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Bölgenin mevcut durumu ve dönüşüm sonrası bürüneceği çehre hakkında bilgi veren Çelik, şunları kaydetti:

'Tamamı 510 bin metrekarelik bir dönüşüm alanı söz konusu. Burada 624 binada 3 bin 800 konut, bin 620 iş yeri, 400 diğer nitelikte toplam 5 bin 820 bağımsız bölüm bulunuyor. Tüm bu yapıların yaklaşık inşaat alanı 680 bin metrekareyi buluyor. Toplam büyüklüğü 510 bin metrekare olan bu bölgemizde mevcutta tek bir metrekare yeşil alan yok ancak projemiz tamamlandığında burasının 350 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Bugün artık, vatandaşlarımızın kentsel refah ve yaşam kalitesini artıracak olan, huzurlu ve güvenli, sosyal alanları bulunan, şehrimize mimari ve sosyal anlamda değer katacak bir dönüşüm projesinin uzlaşma görüşmelerine başlayacağız.

Projenin birinci uygulama etabı Ahmet Paşa Caddesi, Boylar Sokak ile Açık Sokak arasında kalan alan olacak. Çünkü yapılaşmanın en kötü durumda olduğu, deprem riski taşıyan binaların yoğunlaştığı bölge burası. 62 bin metrekarelik birinci uygulama etabında 63 bina ve bu binalarda 472 konut, 40 iş yeri olmak üzere toplam 512 bağımsız bölüm bulunuyor. Birinci uygulama etabında beş farklı büyüklükte ve tipte daireler mevcut büyüklüklerine eş değerde iş yerleri planlandı.'

Kaynak: AA