Sağlık-Sen Aydın'da Başarılı Sağlıkçıları Ödüllendirdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Aydın Şubesi’nin il divan toplantısı Kuşadası’nda yapıldı. Toplantıda başarılı sağlıkçılara plaketleri Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş tarafından verildi.

Sağlık-Sen Aydın'da Başarılı Sağlıkçıları Ödüllendirdi
Kuşadası’nda gerçekleştirilen Sağlık-Sen Aydın Şubesi İl Divan toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Aygül, Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Muğla Şube Başkanı Yusuf Dural, Denizli Şube Başkanı Yüksek Koçoğlu, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, İzmir Üniversite Başkanı Erkan Karan, Büro Memur-Sen İl Başkanı Kaan Çetinbaş, Eğitim Bir-sen Üniversite Başkanı Vedat Aydın, Aydın Diyanet Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen ve Kültür Şube Başkanı Yahya Kızıltaş ile Sağlık-Sen’in Aydın ve çeşitli illerdeki temsilcileri katıldı.

Sabah kahvaltısında buluşan Sağlık-Sen temsilcileri, daha sonra Aydın ili divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Aydın İl Divan Kurulu toplantısının açılışında konuşan Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, birbirine sıkı bağlarla bağlanmış bir aile olanın Sağlı-Sen’in üyesi olduğu için onur duyduğunu söyledi.

Sağlık-Sen’in bu günlere zorlu bir mücadelenin sonunda ulaştığını belirten Karaer, “Gün oldu ezildik, gün oldu üzüldük ama doğrularımızdan vazgeçmedik. 2009 yılında bütün kurumlarda yetkili sendika olmayı başarmış, kurumsal yapısını tamamlamış, Aydın’ın en güzel yerinde hizmet binası satın alarak sendikal faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bugün itibarıyla Aydın ilinde 3 bin 500 üye sayısına ulaşmış büyük bir camia olduk. Geriye doğru baktığımda kat ettiğimiz yolun ne denli uzun olduğunu gördüğüm kadar, ne denli zorlu ve meşakkatli bir yol olduğunu da görüyor ve ekibimle gururlanıyorum. Aydın’da birkaç arkadaş Memur-Sen il binamıza ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ pankartını asarken yaşadığımız endişeyi, meydanlarda Ortak Akıl Platformuyla birlikte ‘Yeter Söz Milletindir’ diye haykırırken yaşadığımız korkuyu hatırladıkça gözümde verdiğimiz mücadelenin bugün ülkemizi taşıdığı noktayı canlandırıyorum ve bu camianın bir ferdi olmaktan duyduğum onur göğsümü kabartıyor” dedi.

“İftiralar biz de tutmaz”

Mücadeleleri boyunca çeşitli karalama kampanyası ve iftiralarla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Karaer, “Bu aile sayesindedir ki, Türkiye iki kutuplu bir ülke olmaktan çıkmış ve dünyayı siyah ya da beyaz olarak gören zihniyet etkinliğini yitirmiştir. Bu aile sayesindedir ki ülkemiz çok renkli bir ülke haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımız yeni Türkiye’yi imar ederken ben ve Sağlık-Sen ailesi olarak üveyiz kuşu misali elimizden geldiğince çakıl taşları taşıma gayretinde olduk 15 Temmuz sonrası sürecinde fırsatçılar tarafından iğrenç iftiraya maruz kaldım ama herkesin bildiği gibi bizim mücadelemiz 17-25 Aralık döneminden önce başlamış hala devam etmektedir. Bu iftiralar bizde tutmaz. Alnımız ak, başımız dik yolumuza devam edeceğiz. Bu iftiracılar ve hainler adalete hesap verecekler” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercihinin yine Sağlık-Sen olduğunu belirterek, “Geçen yıl 211 bin 648 olan üye sayımız bu yıl 233 bin 690’ye ulaştı. İnsana hizmeti en büyük değer sayan sendikal anlayışımıza güven duyarak Sağlık-Sen ailesine katılan bütün sağlık ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz“ dedi.

"Hep birlikte büyük Türkiye olacağız"

Toplantıda ülke gündemiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Metin Memiş, “Ülkemizde yaşanan darbe süreçlerini ve bunların ülkemize nasıl zararlar verdiğini hep beraber gördük. Küresel güçler, güçlü bir Türkiye istemiyorlar ve ülkemizi bölmek adına üzerimizde her türlü oyunu oynuyorlar. Uyanık olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, dik olacağız. Hep birlikte büyük Türkiye olacağız. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakma misyonumuz var. Bizler ülkesini seven, değer veren, ülkesine sahip çıkan bir teşkilatız. Bu teşkilat dün olduğu gibi bugün de darbelere, darbecilere dur diyecek güce sahiptir. Bu teşkilat milli iradeyi üstün kılacak, milli iradeye sahip çıkacak güce sahiptir. Biz gücümüzü teşkilatımızdan alıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının son bölümünde Aydın’da başarılı çalışmalarıyla örnek olan Sağlık-Sen üyelerine plaketleri Genel Başkan Metin Memiş ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer tarafından verildi.

Kaynak: İHA