Patani'ye 'Şehit Ömer Halisdemir Okulu'

Birşeyyap Gönüllü İnisiyatifi ile İHH İnsani Yardım Vakfı'nın işbirliğiyle Tayland Patani'de yapılacak okulun temeli atıldı.

Birşeyyap Gönüllü İnisiyatifi ile İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle Tayland Patani'de yapılacak okula, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan astsubay Ömer Halisdemir'in adı verilecek.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirilen insani yardım çalışmalarının dışında mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için de eğitim kurumları inşa ediliyor.

Bu kapsamda Tayland'ın Patani bölgesinde Müslüman çocukların eğitim ihtiyacını gidermek için Birşeyyap Gönülllü İnisiyatifi ile 'Şehit Ömer Halisdemir Okulu' yapılacak.

Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi'nin açılışı için bölgeye giden İHH ekibi, ilk olarak bu okulun temelini attı. Dualarla ilk harcın döküldüğü temel atma törenine, Müslüman öğrencilerin yanı sıra bölge halkı da katıldı.

Törende konuşan İHH Güney Asya Masası Koordinatörü Münevver Hüseyin, 240 kişi kapasiteli okulda, bilgisayar ve bilim odası ile kütüphane de bulunacağını kaydetti.

Kalan 6 sınıfın ise derslik olarak kullanılacağını belirten Hüseyin, 'Okulumuza kayıt yaptıran tüm öğrencilere ayrıca hafızlık hizmeti de verilecek. Okulumuz tamamlandığında ise hemen yan arsaya inşa etmeye başlayacağımız İskilipli Atıf Hoca Yetimhanesi'nde kalan öğrenciler bu okulda eğitim öğretim hayatlarına devam edecek.' bilgisini verdi.

- Yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler alınacak

Şehit Ömer Halisdemir Okulu'nda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur'an ve İslami eğitimi alarak bölge Müslümanlarına özgü Malay gelenekleri çerçevesinde yetiştirilecek.

İslam ahlakına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma amacı da güden okulun hedefleri arasında çocukların; entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak öz güven sahibi olmaları bulunuyor. Öğrencilerin, İslam itikadına ve uygulamalarına gölge düşürmeden çok kültürlü topluma giren ve olumlu katkıda bulunan yetenekli bireyler olarak yetişmeleri de okulun amaçları arasında.

Toplam maliyeti 126 bin 115 avro olan proje, gereken fonun toplanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Hayırseverler inşaatı devam eden projeye, İHH'nın banka hesaplarına 'Ömer Halisdemir' açıklaması ile yardımda bulunabileceği gibi 3072'ye gönderilen 'Ömer Halisdemir' kısa mesajıyla 5 lira destek sağlayabilecek.
Kaynak: AA