Nar Cenneti Çığlık'a 1 Milyon Liralık Dev Yatırım

Döşemealtı ilçesi Kovanlık ve Dağbeli’nden sonra şimdi de Çığlık Orta mahalleye kent meydanı ve çok amaçlı kapalı Pazaryeri yapılıyor. Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla yapımı devam eden ve toplam 6 bin 472 metrekare büyüklüğündeki kent meydanı, kapalı pazar yeri ile çocuk oyun alanları ve fitnes spor aletlerinin bulunacağı Meydan bu yılın Aralık ayı içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Nar Cenneti Çığlık'a 1 Milyon Liralık Dev Yatırım
Esnafta vatandaş da rahat edecek…

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile geçtiğimiz günlerde Çığlık Kent meydanı için çalışmalar başladığı bildirildi.

Bölgenin kalkınması ve mahalle halkının yaşam kalitesini artırması planlanan proje 1 milyon 148 bin TL’ye mal olacak. İçerisinde 50 esnafın ürünlerini satabileceği bin 50 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı kapalı pazaryeri de yer alıyor. Kapalı pazaryeri ile pazarcı esnafı ürünlerini tozun, toprağın içerisinde satmaktan kurtulacak. Pazaryeri diğer günlerde de mahalle sakinlerinin düğün, nişan, mevlit ve benzeri sosyal etkinlikler için kullanabilecek.

Mini kompleks gibi…

Ürettiği kaliteli nar ile ön plana çıkan Çığlık Mahallesi’ne kapalı pazaryeri ile birlikte modern bir meydan da yapılacak. 8 Dükkan, 1 büfe, bay-bayan tuvalet, çocuk oyun parkı, ve açık hava spor alanlarından oluşacak Mahalle Meydanı ve yeşil alanlar için çalışmalar hızla devam ediyor.

Kapalı Pazaryeri ve Meydan Projesi ile Çığlık Mahallesi’nin çehresi değişecek diyen Orta Mahalle Muhtarı Mustafa Kayalı yaptığı açıklamasında, “Bu proje Orta mahalle dahil Çığlık için büyük bir nimet. Bölgemize canlılık getirecek, kapalı pazaryeri sayesinde esnafımızda vatandaşımız da yazın güneşten, kışın da yağmur ve çamurdan kurtulacak. Diğer günlerde de düğünümüzü, mevlitlerimizi burada yapma imkanımız olacak. Meydan çalışmaları tamamlandığında da vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte gidebileceği bir yer haline gelecektir. Dükkanlar için küçük esnafımızdan şimdiden büyük bir talep var. ” dedi.

Kaynak: İHA