Muş'ta Üretilen Şalgamlar Satışa Sunuldu

Muş'un Kepenek köyünde yaşayan vatandaşlar, yetiştirdikleri şalgamları satışa sunmaya başladı.

Kent genelinde sadece merkeze bağlı Kepenek köyünde üretilen şalgamlar, il merkezi, ilçeler ve çevre illere pazarlanıyor.

Kepenek köyü Muhtarı Nurettin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün ekonomisi açısından vazgeçilmez tarımsal ürünlerin başında yer alan şalgamın, birçok hastalığa faydalı olduğunu söyledi.

Bölgede yerli şalgamın sadece Kepenek köyünde yetiştirildiğini belirten Arslan, 'Özellikle buğday ve salatalık hasadı yapıldıktan sonra ikinci ürün olarak yerine şalgam ekiyoruz. Kilosu bir liradan satılan şalgam vatandaşımız için iyi bir gelir kaynağı. Köyümüzde yıllardır çok sayıda çiftçi ikinci ürün olarak hiçbir yerden destek almadan şalgam üretiyor.' diye konuştu.

Şalgam üretimini yapan vatandaşlardan Saadettin Arslan ise köyde ikinci bir ürün olarak ürettikleri şalgamın hasadına başladıklarını bildirerek, şalgamı birçok yemeğin yapımında kullandıklarını ve turşusunu da yaptıklarını dile getirdi.

İpek Akıntı da salatalıkların toplanmasının ardından şalgam ektiklerini belirterek, hasadını yaptıkları şalgamı satışa sunduklarını ifade etti.

Kaynak: AA