Lösemili Çocuklar Süsledikleri Fidanlara Dileklerini Astı

AK Parti Aydın İl Kolları üyelerinin düzenlediği etkinlikle çam fidanlarını süsleyen lösemili çocuklar, dileklerini de bu bu fidanlara astı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören lösemi hastası çocuklar, AK Parti Aydın İl Kolları üyelerinin düzenlediği etkinlikle eleriyle süsledikleri çam fidanlarına dileklerinin yazılı olduğu kağıtlar astı.

AK Partili kadınlar, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam eden lösemi hastası çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Çocuklar, etkinlikte üniversite bahçesine dikilmek üzere AK Parti İl Kadın Kollarınca temin edilen çam fidanlarını çeşitli objelerle süsledi. Büyük keyif aldıkları gözlenen çocuklar süsledikleri fidanlara, notlar halinde dileklerini de astı. Çocukların dilekleri arasında 'iyileşmek istiyorum' yazılı kağıtların yanı sıra 'tablet' ve 'telefon' gibi istekler de yer aldı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede 8 çocuğun tedavi gördüğünü belirterek, 'Bizim kullandığımız ilaçlardan daha önemlisi hastalarımızın morali. Bu tür etkinlikler çok moral veriyor hastalarımıza. Verdiğimiz ilaçlardan daha etkili olduğuna inanıyorum bu tür etkinliklerin.' dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş ise onkoloji bölümünde yatan hastaların moral ve motivasyonunu yükseltmek adına böyle bir etkinliği yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

'Aslında ilk etapta amacımız bu ağaçları kendimiz toprağa dikmekti fakat mevsimsel olarak henüz dikim döneminde olmadığımız için ağaçlarımızı buraya getirdik ve elle süsledik. Bizim buradaki amacımız ufak da olsa bir umut aşılayabilmek. Tedavi amaçlı yapabildiğimiz sadece umut ışığı verebilmek. Görüyorsunuz çok küçük çocuklarımız var. Bir ışık olabiliyorsak ne mutlu bize.'
Kaynak: AA