Köylülere Soba Ve Arı Kovanı Desteği

Bingöl’de Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında köylülere 4 Bin 500 arı kovanı ile 200 adet kuzineli soba dağıtıldı.

Köylülere Soba Ve Arı Kovanı Desteği
Bingöl’de Murat Nehri su havzasında yer alan Elazığ, Muş ve Bingöl illerinde doğal kaynak bozunumun önüne geçerek, üst kodlarında yaşayanların yoksulluklarını azaltmayı hedefleyen Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında köylülere arı kovanı ve kuzineli soba desteği verildi.

Orman İşletme Müdürlüğü’ne fidanlık alanda düzenlenen bal kovanı ve kuzineli soba dağıtım programına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Bingöl Orman İşletme Müdürü M. Murat Bilinmiş, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve köylüler katıldı.

Programda konuşan Elazığ Orman Bölge Müdürü Polat, “Uzun süreden beri yürüttüğümüz Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında kuzineli soba dağıtıyoruz ama ilk kez arı kovanı dağıtıyoruz. Proje kapsamında 4 bin 500 arı kovanı dağıtıyoruz. Bunu önümüzdeki yıllarda da arttırarak devam edeceğiz. Bizim amacımız Bingöl’e has olan Bingöl balının üretilmesi, geliştirilmesi, hem de bu havzada yaşayan vatandaşlarımıza katkı sağlamaktır. Bu anlamda işletme müdürlüğümüz ve personellerimiz çok yoğun çaba sarf etmektedir. 2016 yılında Bingöl’de yaklaşık Bin eve izolasyon yaptık, bunun yanı sıra 25 ahır, yem bitkileri, sebze üretimi gibi destekler sağladık. Doğal kaynakların iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında 11 Bin dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Havzada yaşayan vatandaşlarımızın neye ihtiyaçları varsa veya onların geçim kaynaklarını iyileştirilmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunun yanında orada yaşayan insanların hayat şartlarının iyileştirilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın son dönemlerde çok faydalı işler yaptığını belirten Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Eskiden ‘gümrük muhafaza, orman muhafaza, Allah muhafaza’ derlerdi. Yani insanlar orman muhafaza memurlarının şerrinden korkarlardı. Buna dair çok fıkralar vardı, şimdi çok şükür devletimizin tüm kurumlarında olduğu gibi orman teşkilatımızda bu milletin hizmetinde. Herkes bu millete nasıl daha iyi hizmet üretebilirizin derdinde. Bugün 200 kuzine sona ve 4 Bin 500 arı kovanı dağılıyor ama mikro havza projesinde maşallah her şey var. Ahır yapımından sera yapımına, sebze yetiştiriciliğinden evlerin izolasyonuna, köy içlerindeki kilit parke işlerine kadar her şey var. Çok güzel hizmetler geliyor, vatandaşlardan beklenilen köylerde huzur içerisinde, bereket içerisinde, mutluluk içerisinde üretim yapmalarıdır. Devlet üretken bir hayat hedefliyor. Burada hedeflenen sizlerin hayat koşullarını iyileştirmek, üretkenliğinizi arttırmak ve ürettiğinizi çoluk çoluğunuzla tüketmenizdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından köylülere arı kovanı ve kuzineli soba dağıtıldı.
Kaynak: İHA