Karacabey Devlet Hastanesi'ne 'Palyatif Bakım Merkezi'

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

Karacabey Devlet Hastanesi'ne 'Palyatif Bakım Merkezi'
Palyatif Bakım Merkezi ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde İşadamı Münir Öztürk tarafından anne ve babasının hayrına hastaneye yaptırılan Hayriye-Hasan Öztürk Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Dekontaminasyon Ünitesi (KBRN) törenle açıldı. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, ilçeye kazandırılan Palyatif Bakım Merkezi ile ‘sosyal devlet’ anlayışının güzel bir örneğinin Karacabey’de gerçekleştirildiğini söyledi.

Palyatif Bakım Merkezleri’nin tıbbi bir bakım evi olduğunu belirten Aşkın, Karacabey’e kazandırılan bu hizmetle birlikte Bursa genelinde 150 yatağa ulaştıklarını kaydetti.

Aşkın, bu hizmetin hasta ve vatandaşlarda memnuniyeti de yükselttiğine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, Palyatif Bakım Merkezi’nin Karacabey’e hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa’nın gerçekleşen sağlık projeleriyle adeta birbiriyle yarıştığına dikkat çeken Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Devlet Hastaneleri’nin artık özelden farkı kalmadı. 36 yıldır mülki amirim, devlet ve hükümetin her alanda bu kadar güzel hizmetler ürettiği başka bir dönem hatırlamıyorum. Ülkemiz büyük bir tehlike atlattı. Ancak birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekilli Emine Yavuz Gözgeç, bir insanın sağlık hizmetlerinden yararlanmasının ‘hayat hakkı’ olduğunu söyledi.

Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara yönelik yapılan bu hizmet sebebiyle yetkililere teşekkür eden Gözgeç, “AK Parti döneminden önce hastanelerin durumu ortadaydı. Hastaneler kuyruklardan geçilmiyordu. Ancak hastanelerimiz şimdi hem fiziki hem de sağlık hizmetleri bakımından çok güzel işler yapıyor” dedi.

Programından ardından Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Bu açılışın hemen ardından da Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla işadamı Münir Öztürk tarafından anne ve babasının hayrına yaptırılan Hayriye-Hasan Öztürk Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Dekontaminasyon Ünitesi’nin (KBRN) kurdelası kesildi.

Karacabey Devlet Hastanesi’nin 6. katında 20 yataklı hizmet verecek olan Palyatif Bakım Merkezi, evlerde bakımı zor olan yaşlı ya da bakıma muhtaç hastalara hizmet verecek. Bu hizmetten herhangi bir ücret alınmayacak.
Kaynak: İHA