Hasta Kardeşinin 'İyilik Meleği' Oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Üzümkıran köyünde, solunum yetmezliği nedeniyle 4 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan 6 yaşındaki Hüzeyfe Fırat'ın ablası Meryem, kardeşinin bakımıyla ilgileniyor Meryem Fırat:'Kardeşim dereye düştükten sonra bu hale geldi. Beynine oksijen gitmediği için makineye bağlı yaşıyor' 'Kardeşimle ilgilenmem gerektiği için okula gidemedim. Liseyi bitirdim ancak üniversite sınavlarına hazırlanamadım. Ben de okula gitmek istiyorum ama yeter ki kardeşim iyileşsin'

SIRAÇ KARADENİZ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Üzümkıran köyünde solunum yetmezliği nedeniyle 4 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan 6 yaşındaki Hüzeyfe Fırat'ın ablası Meryem, anne ve babası cihazı çalıştırmayı bilmediği için kardeşinin bakımıyla uğraşıyor.

Kardeşinin bakımını üstlendiği için üniversite sınavına hazırlanamayan 20 yaşındaki Meryem Fırat, kardeşinin yaklaşık 4 yıl önce, evlerinin önünde oynarken dengesini kaybederek dereye düştüğünü anlattı. Dereden yaralı kurtarıldıktan sonra hastaneye götürülen Hüzeyfe'nin o günden beri solunum cihazına bağlı yaşadığını belirten Meryem Fırat, kardeşinin yaşıtları gibi sokağa çıkamadığını, oynayamadığını, hayatını yatağa ve cihaza bağlı sürdürdüğünü dile getirdi.

Hüzeyfe'nin adeta bir parçası haline gelen solunum cihazından kurtularak sağlığına kavuşacağı günü beklediğini ifade eden abla Fırat, şöyle konuştu:

'Kardeşim dereye düştükten sonra bu hale geldi. Beynine oksijen gitmediği için makineye bağlı yaşıyor. Maddi şartlarımız yeterli değil. Köyde elektrikler özellikle kışın sürekli kesiliyor. Bir jeneratör var o da sık sık bozuluyor. Kardeşim cihaza bağlı olduğu için bu durum onun sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle tüm günümü kardeşimin yanında geçiriyorum. Kardeşimin yaşıtları gibi oynamasını ve okula gitmesini istiyorum.'

- Kardeşi için üniversite sınavına hazırlanamadı

Meryem Fırat, anne ve babasının solunum cihazını çalıştırmayı bilmediğini, bu işlemi sürekli kendisinin yaptığını söyledi.

Kardeşiyle bu yüzden 24 saat kendisinin ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Fırat, 'Liseyi bitirdim ancak üniversite sınavlarına hazırlanamadım. Ben de okula gitmek istiyorum ama yeter ki kardeşim iyileşsin.' diye konuştu.

Fırat, tek isteğinin, bütün bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşıladığı kardeşinin iyileşmesi olduğunu vurguladı.

- Teröristler, Hüzeyfe'yi taşıyan ambulansa saldırmıştı

Hüzeyfe Fırat, 30 Kasım 2015'de evinde fenalaşınca Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Buradaki müdahalenin ardından Van'a sevk edilen Hüzeyfe ve yanında refakatçi olarak bulunan ablası Meryem'i taşıyan ambulansa, Yüksekova ilçesi yakınlarında teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmişti. Hasar gören ambulans Şemdinli'ye dönmüş, minik Hüzeyfe olay yerine çağrılan başka bir ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Kaynak: AA