Dünyanın Akıllı Teknolojileri Dev Zirvede Masaya Yatırıldı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde dünyanın kullandığı teknolojiler masaya yatırıldı. Yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığı dev zirvede, akıllı teknolojilerin belediyecilikteki önemi ele alındı.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı.

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığı dev zirvede dünya üzerinde kullanılan akıllı teknolojiler ve bu teknolojilerin belediyecilikteki önemi konuları ele alındı. Teknoloji dünyası ile yerel yönetimleri bir araya getiren Zirve’de ilk günün ana teması nesnelerin interneti oldu.

Microsoft ve Mobisis’in gümüş sponsorluğunu üstlendiği Zirvede siber güvenlik, dijital toplum, coğrafi bilgi sistemleri, akıllı trafik, sürdürülebilir şehir hayatı, akıllı şehir finansmanı, afet yönetimi, dijital belediyecilik konuları on oturumda ele alınacak. 2 gün boyunca Hilton İstanbul Convention&Exhibition Center’da devam edecek zirvede, yerel yönetimler ve kurumlar da yerlerini aldı. Davetliler kurdukları stantlarda akıllı teknoloji kullanımı tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak.

"Ülkelerin gelişmesinde şehirlere büyük görevler düşüyor"

Yönetimde iletişim ve bilişime büyük önem verdiklerini belirten Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akıllı teknolojilerin belediyecilikteki önemine vurgu yaptı. Altepe, "Artık şehirlerimiz büyüyor ve milyonların yaşadığı şehirler oluyor. Şehirlerde insanları çeken önemli cazibeler var. Ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlar var. Artık dünyada şehirler öne çıkıyor. Bu kapsamda da ülkelerin gelişmesinde şehirlere büyük görevler düşüyor. Bu amaçla yapılan çalışmalarda daha verimli bir çalışma, bilgiyi, teknolojiyi kullanma konusunda adımlar atılması gerekiyor. Onun için bizler de bunları yakından takip ediyoruz. Marmara Belediyeler Birliği olarak özellikle, Türkiye’nin ilk kurulan belediyeler birliği olarak başta belediye kadrolarımızın en güzel şekilde yetişmesi, eğitilmesi ve bu konuda donanımlı hale gelmesi. Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ından fazlasını tutan Marmara Bölgesi’nin bu konuda öncü olması, örnek olması konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Her yönüyle bilgi ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz"

Zirvenin amacına ilişkin bilgiler veren Başkan Altepe, "Akıllı teknolojilerin kullanımdaki amaç, eldeki imkanların, personelin çok daha iyi değerlendirilmesi, burada hem maddi olarak kazanç sağlamak, hem de zaman kazanmak. Bu amaçla başta belediye binalarımızın sistemlerinin kurulmasında, bilgi toplama sistemlerinde, personelin birbiri ile iletişim kurmasında ve tabiki evrak takibinden buradaki her türlü işlemlerdeki tasarrufa kadar, bölgelerin ve şehirlerin kontrol edilmesi ve şehrin her türlü noktasına iletişimin sağlanması, her türlü ekip ve ekipmanların sağlanması ve bu sistemlerin sayesinde kontrol edilerek verimin arttırılması. Her yönüyle bilgi ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Elimizdekini en iyi şekilde görebilmek ve sistem kontrol etmek, verimli çalışabilmek" diye konuştu.

"Güçlenen bir Türkiye’yi oluşturmak istiyoruz"

Zirvede yerel yönetimlerin ve kurumların bilgi alışverişinde bulunup gelişmeye ortam sağlandığını söyleyen Başkan Recep Altepe, "Bunun için gelinen son noktaya kadar bizler, her geçen gün genişleyen imkanları burada bu buluşmalar sayesinde, belediyelerimizin birbirleriyle özellikle bilgi ve deneyim aktarması konu ile ilgili sektör ile ilgili firmaların buradaki çalışmaları, uzmanların buradaki sunumları ve dünya uygulamaları burada hep birlikte masaya yatırılıyor, belediyelerimiz de bunlardan istifade ediyor. Belediyelerimizin performansı demek, şehirlerin performansı demek, ülkenin performansı demek. Onun için bizler de bu konuyu önemsiyoruz. Bu nedenle her geçen gün daha da gelişerek bu zirveleri yapıyoruz. Bu yıl üçüncü kez zirveye ev sahipliği yapıyoruz, daha sonrada yine gelişerek zirvelere devam edeceğiz. Her konuda daha güçlü şehirler, daha gelişmiş kaliteli, marka şehirler, yaşanabilir ve çağdaş şehirler ve güçlenen şehirlerle birlikte güçlenen bir Türkiye’yi oluşturmak istiyoruz" diye konuştu
Kaynak: İHA