Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal: 'İngiltere’de de en fazla turist çeken ülkelerden biriyiz' '2017 için çok umutluyuz. Onun için burada çok önemli bir temsil gerçekleştiriyoruz ülkemiz adına, bütün özel sektörümüzle birlikte'

Türkiye’nin de katıldığı Dünya Turizm Fuarı (WTM), İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.

Londra’daki Excel fuar merkezinde yapılan ve çok sayıda ülkenin katıldığı Dünya Turizm Fuarı'nda Türkiye'nin 800 metrekarelik alana kurulu standları bulunuyor.

Muğla, Antalya, İstanbul, Denizli ve Konya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirden yetkili, konaklama firması, turizm şirketi ve tur operatörünün katıldığı fuarda, standları gezenlere Türkiye’yi tanıtıcı broşür ve kataloglar dağıtıldı. Beyaz ve kırmızı lalelerle süslenen Türkiye standına yoğun ilginin olduğu fuarda Türk Hava Yollarının (THY) geniş alana kurulu standı da fuarda bulunan şirketler arasındaydı.

Bu arada Excel’e ana ulaşımın sağlandığı tren istasyonundaki reklam panolarına, Türkiye’yi tanıtıcı afişler yerleştirildiği görülürken, fuarda Türkiye standının girişinde İngilizce olarak “Hoşgeldiniz” yazılı panonun önünde bulunan deniz kumu ilgi topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını belirterek, “İngiltere’de de en fazla turist çeken ülkelerden biriyiz. 2016 yılı hepimiz, tüm dünya için zor oldu. Bir miktar turist kaybımız oldu. Ancak 2017 için çok umutluyuz. Onun için burada çok önemli bir temsil gerçekleştiriyoruz ülkemiz adına, bütün özel sektörümüzle birlikte. Bizimle burada, 2017’ye yönelik olarak, destinasyonlarımızın tanıtımını, tur operatörleri ve acentalarla iş görüşmeleri yapan 50’nin üzerinde sektörel temsilcimiz var.” diye konuştu.

Önal, son yıllarda yapılan çalışmalarla Antalya’nın İngiltere’de popüler olmaya başladığına işaret ederek, “Türkiye’nin özellikle destinasyon çeşitliliğini, pazar çeşitliliğini, artırması gereken bir pazar İngiltere. Bu çerçevede genellikle burası Muğla’nın destinasyonlarının ünlü olduğu bir ülke. Fethiye, Dalaman, Marmaris ve Bodrum gibi. İstanbul keza çok popüler bir şehir turizm açısından, kültür turizmi açısından. İngilizleri aslında ülkemizde daha fazla, daha çeşitli destinasyonlarımıza çekebilirsek bu 2,5 milyon barajını burada çok daha yukarılara taşıyacağımızı düşünüyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde ilerliyor şu anda. 2017 için çok umutluyuz. Çalışmalarımızı özellikle tur operatörleri ve acentalara yönelik olarak planladık. İmaj kampanyalarımızı bu çerçevede yine İngiltere’de planladık. Sektörel faaliyetlerimizi, sektörle birlikte yapacağımız işlerimizi planladık. Bakanlık olarak hazırız 2017’ye. Onun da mesajını veriyoruz şu anda.” ifadelerini kullandı.

10 Kasım’a kadar gezilebilecek Dünya Turizm Fuarını her yıl 50 binden fazla kişi ziyaret ediyor.

Kaynak: AA