Denizli Ticaret Odası'ndan 'Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz' Projesi

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından meslek sahibi olmayan işsizlerin iş hayatına kazandırılması ve tekniker ile mühendislere uzmanlık alanı kazandıracak ‘Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz’ projesi imzalandı.

Denizli Ticaret Odası'ndan 'Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz' Projesi
Denizli Ticaret Odası tarafından hazırlanan ‘Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz’ projesi, Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme Destekleme ve ikinci hibe programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından imzalandı. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ortaklığında yürütülecek olan projenin ilk toplantısı gerçekleşti.

Denizli Ticaret Odasında gerçekleşen toplantıya Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Başkan Yardımcısı İmran Eraslan, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Erdinç Akkaya, Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hakan Erbayat katıldı.

Toplantı öncesinde açılış konuşması yapan Başkan Erdoğan “İlimizde istihdama katkı sağlayan en önemli sektörlerden birisi inşaat sektörüne hizmet sunulmasıdır. Bu doğrultuda bizlerde Odamızın meslek komitelerinden gelen talep ve önerileri göz önünde bulundurarak, ülkemizde son yıllarda oldukça önem kazanmış olan enerji verimliliğinin önemli unsurlarından olan Yalıtım ve İzolasyon alanında çalışmak isteyen kişilerin eğitimine yönelik bir AB projesi hazırladık. Odamız tarafından hazırlanan bu projeyi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduk ve 1200’ün üzerinde gerçekleşen bu başvurular arasında 50 proje içerinde seçilerek kabul edildik. Proje kapsamında 25 ila 64 yaş aralığında aktif istihdamın dışında kalan 40 yetişkine, Isı ve Ses Yalıtımı ve Su ve Nem Yalıtımı konularında 20’ şer kişilik iki grup halinde eğitimler verilecek” diye konuştu.

Başkan Erdoğan’ın konuşması sonrasında gerçekleşen toplantıda, ayrıntılar görüşülerek projenin hızlı bir şekilde hayata geçirileceği bildirildi.

Kaynak: İHA