Canik Türk Kızılayı'nı Ağırladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve yöneticileri ağırladı.

Canik Türk Kızılayı'nı Ağırladı
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Türk Kızılayı yöneticilerini Altın Meşe Park’ta verilen kahvaltıda ağırladı. Genel Başkan Kınık, kahvaltının ardından Başkan Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel ile Türk Kızılayı İlçe Şube Başkanları ve çalışanlarının da yer aldığı ziyarette belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi olarak ülkenin gururu olan Türk Kızılayı’nı her zaman destek olduklarını söyledi.



Türk Kızılayı’nın dünyada saygın bir kuruluş olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin Samsun’a kazandırılması noktasında belediye olarak arsa tahsisini sağladık. Yine Türk Kızılayı Canik Şubemize bir bina kazandırdık. İnsanlığın yararı için çalışan Türk Kızılayı’na destek olmak bizim için onur verici. Hem arsayı tahsis etmemiz hem de Türk Kızılayı’na bina katkımız Samsun için önemli bir kazanımın ana unsurudur. Biz medeniyetimizin bizlere sunduğu anlayışla hareket ediyoruz" dedi.

Kınık’tan destek teşekkürü

Canik Belediyesi’nin insanlık adına yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getiren Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da, "Sayın Başkanın Türk Kızılayı’na karşı son derece duyarlı yaklaşması bizleri memnun etmektedir. Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin yapımında arsa tahsisini sağlaması ve Türk Kızılayı Canik Şubesi’ne bina kazandırması bizim için son derece önemlidir. Canik Sancağımızın Başkanı kadim kültürü ihya ettiği gibi modern şehircilikteki başarılarına burada şahit olduk. Türk Kızılayı’na ve insanlığa sağladığı katkılardan dolayı sayın başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bölge Kan Merkezine ziyaret

Ziyaretin sonunda Başkan Genç, Genel Başkan Kınık’a Canik Belediyesi kurs merkezlerinde bayan kursiyerler tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti. Başkan Osman Genç ile Genel Başkan Dr. Kerem Kınık ve beraberindekiler daha sonra arsası Canik Belediyesi tarafından tahsis edilen Kızılay Bölge Kan Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA