Büyükşehir Belediye Meclisinde 100. Yıl Alanı Tartışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel, 100.Yıl alanına yapılan 33 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik kapalı spor salonu alanı karşılığında TOKİ’ye verilen arsaya yapılacak olan ticari alan ile ilgili imar planı eleştirilerine cevap verdi. Türal ; " “İmar planı ile ilgili itiraz olabilir. Bir çok yerde itiraz olmasına rağmen inşaatlar bitmiş. Elbette yargının verdiği karar bizim için makbul olandır. Bizim derdimiz bu hizmetleri Antalya’ya kazandırmak” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde 100. Yıl Alanı Tartışması
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı olağan meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında meclis başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla 176 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Gündem dışı konuşmalarda söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Burhan, “EXPO 2016 Antalya alanını 6 aylık sürede 4,5 milyon kişi ziyaret etti. Ziyaretler yıl sonuna kadar devam edecek. ” dedi.

“Neden bu kadar acele ediliyor?”

CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya ise 100.Yıl alanına yapılan 33 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik kapalı spor salonu alanı karşılığında TOKİ’ye verilen arsaya yapılacak olan ticari alanın yarın yapılacak olan ihalenin aceleye getirildiğini ileri sürdü. Başkaya; "40 bin metrekarelik alan ticari alana dönüşecekti. Bu alanın TOKİ tarafından ticaret ve turizm alanı olarak planlanma süreci yaşandı. Bunun da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onaylandığını öğrendik. Yarın ihale edilecek. Neden bu kadar acele ediliyor? Bizim de kararımız görüşülsün. Bunlar ileride sıkıntı oluşturabilir. Bundan dolayı çekincelerimiz var” dedi.

Türkiye muz cumhuriyeti değildir”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Cumhuriyet’in siyasetçilerin koltuklarında oturmalarında en önemli vesile olduğuna değinerek, “Bugün siyasi olarak elde etiğimiz makamları Cumhuriyete borçluyuz. Cumhuriyetin değerinin en iyi şekilde idrak etmeliyiz. Cumhuriyet seçilmişlere saygıyı gerektirir. Gazetecilik toplumun en saygın meslekleri arasındadır. Siyaset zor bir makamdır. Gazetecilik bir kamu görevi ile yapılması gerekirken bir suç haline suç haline dönüştürülürse bunun karşısına yine Cumhuriyet çıkar. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. İspanya ayrılıkçı güçler ile ilişkisi olduğu için belediye başkanı tutuklandı” dedi.

“Bu millete kim hainlik yapıyorsa bedel en ağır şekilde ödenmelidir”

Suç örgütlerine ve terör örgütlerine arka çıkmanın, destek olmanın kimsenin kabul edebileceği bir şey olmadığını kaydeden Türel, “Bir siyasetçi çıkıyor ‘sırtımızı PKK’ya dayadık’ diyor. Bunu kim kabul edebilir. Yazıklar olsun. Ondan sonra siyasetçi diye göz yummamızı bekliyorlar. Bir siyasetçi, bir terör örgütüne silah götürüyorsa, güvenlik güçlerinin elinden kaçırıyorsa kimse kusura bakmasın. Kimsenin onları savunma hakkı yoktur. Aynı şeyde gazeteciler içinde geçerlidir. Türkiye’de tutuklanan ve gözaltına alınan gazeteci kisvesi altındaki insanların sicilinde adam öldürmek, banka soymak var. Fikir suçu yüzünden tutuklu gazeteci ya hiç yok ya da bir tane var. Bu millete kim hainlik yapıyorsa bedel en ağır şekilde ödenmelidir” açıklamasını yaptı.

“TOKİ buraları kendi bütçesinden Antalya’ya kazandırdı”

CHP Grup Sözcüsü Songün Başka’yanın Yüzüncü Yıl alanı konusundaki eleştirilerinde de cevap veren Türel, “Türkiye’de türlü iş ve işlem yasa, hukuk nezdinde devam ediyor. Tartışmalara vesile olan 33 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik salon uzun bir aradan sonra gayretlerimiz ile hizmete girdi. Kötü mü oldu? Antalya’ya yakışan büyük müsabakalara yakışan maçlar yapılıyor. Türk yıldızları bu hafta burada mücadele edecek. Bu alan TOKİ’ye ait. TOKİ buraları kendi bütçesinden Antalya’ya kazandırdı. Antalya’nın önemli bir eksikliği giderildi. İmar planı ile ilgili itiraz olabilir. Bir çok yerde itiraz olmasına rağmen inşaatlar bitmiş. Elbette yargının verdiği karar bizim için makbul olandır. Buna itirazımız yok. Bu eserler, tesisler Antalya’ya yapılırken mülkiyet sahiplerinin tasarrufları da önemlidir. Bizim için hukuki olup olmaması önemlidir. Bizim derdimiz bu hizmetleri Antalya’ya kazandırmak. Bir şeye karşı çıkarken onların çözümünü de ifade etmemiz bizlere düşen bir görevdir. Alternatif olarak ne var? Bunlar kamuoyunda tartışılacaktır. Bunlar yapılanlar mevzuata uygundur, eğer değilse yargıdan döner. Burada Antalya kazanıyor mu kaybediyor mu ona bakalım” dedi.

Kaynak: İHA