Büyükbalıklı'da Çifte Coşku

Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan Büyükbalıklı Mahalle İletişim Merkezi törenle hizmete açılırken, Zeytin Buluşması’nda da üreticinin desteklenmesine yönelik etkinlikler düzenlendi.

Büyükbalıklı'da Çifte Coşku
Nilüfer Belediyesi kırsaldaki mahallelere yönelik hizmetlerine Büyükbalıklı’da bir yenisini daha ekledi. Nilüfer Belediyesi tarafından 700 metrekare alanda yaptırılan Mahalle İletişim Merkezi ve mahalleye kazandırılan heykelin açılış töreni yapıldı.

Büyükbalıklı Mahallesi’nde muhtarlık hizmetlerinin artık modern şekilde sunulmasına imkan sağlanacağını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükbalıklı Mahallesi’nde önemli bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mustafa Bozbey, “Mahalle İletişim Merkezimizde ayrıca düğün, nişan, yemek organizasyonu gibi buluşmaları gerçekleştirebileceğiniz salonumuz bulunuyor. Birinci katta bulunan 4 odada, NİLSEM’in eğitimleri, kadınlarımıza ve isteyen herkese açık olacak. Burada el becerilerinizi geliştirebilecek, yepyeni beceriler elde edebilecek, el sanatları konusunda üretim yapma olanağı bulabileceksiniz. Mahalle İletişim Merkezimiz aynı zamanda sosyal çalışmalar için de kullanılacak, ilerleyen zamanlarda burada pek çok projeyle karşılaşacaksınız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, aynı anda mahallede düzenlenen Zeytin Buluşması’na ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Zeytinin toplum için önemine dikkat çeken Bozbey, “Zeytin, ağaçlar arasında birincidir ama ona değer verdiğimiz sürece. Zeytinlik alanlara göz dikmediğimiz, bu alanları ve zeytinciliği koruyup kolladığımız sürece. Zeytin nedeh barışın sembolüdür hiç düşündünüz mü? Çok uzun yıllar yaşayan, bereketiyle, insanın beslenmesinden temizlenmesine pek çok alanda kullanılan zeytin ağacı verimli hale gelebilmek, yetişip ürün verebilmek için de sabır ister, emek ister. En önemlisi barış ortamını ister. Çünkü verimli hale gelmesi için, neredeyse 20 yıl gerektiren bu ağacı savaşta yetiştiremezsiniz. Belki de o sebeple zeytin dalı, barışın da simgesidir. Ve dilerim ki, talandan, ranttan uzak tutabildiğimiz zeytin ağaçlarımızın yüzlerce yıllık gölgesi bizim için, çocuklarımız ve torunlarımız için hep bir korunak olur” diye kaydetti.

Aşure ikramının da yapıldığı etkinlikte daha sonra Büyükbalıklı Mahallesi’nde yerel üreticiyi desteklemek amacıyla düzenlenen Zeytin Buluşması kapsamında “Barışın, Bereketin ve Sağlığın Sembolü Zeytin” konulu panel düzenlendi.

Kaynak: İHA