BTSO Başkanı Burkay Açıklaması

'Girişimcilik, Türkiye ekonomisine güç katan önemli unsurlardan biri. Türkiye, gelecek hedeflerine üretim gücü yüksek ve yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerle ulaşacak'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, girişimciliğin Türkiye ekonomisine güç katan önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek, 'Türkiye, gelecek hedeflerine üretim gücü yüksek ve yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerle ulaşacak.' ifadesini kullandı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, odanın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle hayata geçirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin yeni dönem başvuruları, 30 Kasım'da sona erecek.

Burkay, ülke ekonomileri açısından zenginliğin kaynağının girişimcilik olduğunu, nitelikli girişimcilerin yeni iş fikirlerinin üretime dönüştürülmesi halinde ulusal hedeflere daha hızlı ulaşılabileceğini bildirdi.

BTSO ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen eğitimlerden yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde 200'e yakın kursiyerin faydalandığını ve KOSGEB teşviklerinden de yararlanmaya hak kazandığının altını çizen Burkay, eEğitimlerden faydalanan 100'e yakın girişimcinin, kadın olduğunu ifade etti.

Burkay, BTSO olarak girişimcileri ekonomiye kazandırmak için eğitim programlarının süreceğini belirterek, şunları kaydetti:

'Şu ana kadar girişimcilik eğitimlerimize yoğun ilgi var. Bu yoğun ilgi bizlere de büyük moral veriyor. Girişimcilik Türkiye ekonomisine güç katan önemli unsurlardan biri. Türkiye gelecek hedeflerine üretim gücü yüksek ve yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerle ulaşacak. Ülkemizde çok önemli iş fikirlerine sahip girişimcilerimiz var. En önemli beklentileri ise iş modeli oluşturma ve finansman noktasında kendilerine rehberlik edilmesi. Bizler de hem girişimci adaylarımıza doğru bir iş modeli kurmalarına destek verme ve KOSGEB desteklerinden yararlanabilmelerinin önünü açma noktasında ülkemiz ekonomisine güç katan girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Yenilikçi fikrine güvenen tüm girişimci adaylarımızı eğitimlerimize bekliyoruz.'
Kaynak: AA