Beyşehir'de Kurulan Skate Park, Gençlerin Gözde Adresi Oldu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nin Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Park’ta kurduğu extrem spor alanı Skate Park, kaykay sporuna ilgi gösteren Beyşehirli gençlerin gözde mekanı haline geldi.

Beyşehir'de Kurulan Skate Park, Gençlerin Gözde Adresi Oldu
Beyşehir Belediyesi’nin sosyal, kültürel ve sportif projelerinden olan Skate Park, bir süre önce ilçe merkezinde gerçekleştirilen tanıtım programının ardından kaykay severlerin hizmetine açılmıştı. 600 metrekarelik alanda kurulan park, adrenalin tutkunu gençlere, korkuluk sistemine sahip 6 farklı rampada paten, kaykay ve BMX (akrobasi bisikleti) olmak üzere 3 farklı branşta güven içerisinde spor yapabilme imkanı sunuyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sadece Beyşehir’de değil, Konya’nın ilçelerinde de bir ilki gerçekleştirerek göl kıyısındaki Vuslat Parkı’nda hizmete sundukları Skate Park’ın kısa süre içerisinde gençlerin gözde eğlence merkezi olarak uğrak adreslerinden birisi olduğunu söyledi.

Antalya’dan gösteri amaçlı getirdikleri patencilerin akrobasi gösterileri yaparak tanıttığı Skate Park’ın hizmet vermeye başlamasının ardından alanda geleceğin patencisi olmaya aday çocukların ve gençlerin yetişmeye başladığını belirten Özaltun, amaçlarının paten sporunu yörenin gençlerine tanıtmak ve sevdirmek olduğunu söyledi.

Özaltun, ilçede toplumun her kesimine yönelik çalışmalara imza attıklarını, Beyşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hep ilçede olmayan projeleri hayata geçirme konusunda öne çıktıklarını, bundan böyle de ilçede yeniliklerin öncüsü bir belediye olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Özaltun, “Biz yarınımızın teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür tesislerle, kahvehane, internet kafe köşelerinden, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Skate parkımızın hizmet vermeye başladığından itibaren kaykay sever gençlerimizin yanı sıra, burada patenlerini giymiş küçük yaşta çocuklarımızı aileleriyle birlikte görmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Ailelerine paten aldıran çocuklarımız artık soluğu parkımızda alıyor, burada kaykay sporunu öğreniyor, kendisini yetiştiriyor” dedi.

Vuslat Parkı’ndaki Skate Parkı’na bisiklet ve patenleriyle gelerek kaykay yapmanın heyecanını yaşayan gençler de, Beyşehir Belediyesi tarafından kurulan parkın sosyal yaşamlarına yeni bir renk ve adrenalin kattığını belirttiler. Beyşehirli gençler, “Burada çok keyifli zaman geçiriyoruz. Hem spor yapıyoruz, hem de burada çok heyecanlı anlar yaşıyoruz. Vaktin nasıl geçtiğini bile anlayamıyoruz. Belediye Başkanımıza Skate Parkı ilçemize kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA