Beyoğlu'nda Çocuklar Sanatla Buluşuyor

Beyoğlu Belediyesi, çocukların sanatsal bakışlarını ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Pera Müzesi Rehberli Gezi ve Atölye Çalışmaları’ yeni eğitim yılında da devam edecek. Projeyle birlikte Beyoğlu’nda eğitim gören 7-14 yaş arası tüm öğrenciler, sanatla buluşturularak yıl boyunca müzeleri ziyaret edecek.

Beyoğlu'nda Çocuklar Sanatla Buluşuyor
Beyoğlu’nda çocukların sanatsal bakışlarını ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Pera Müzesi Rehberli Gezi ve Atölye Çalışmaları’ yeni eğitim yılında da devam edecek. Beyoğlu Belediyesi, Turabibaba Kütüphanesi öncülüğünde yürütülen proje kapsamında öğrenciler 25 kişilik gruplar halinde Pera Müzesi’ne getirilerek sanat yüklü gezi ve atölye çalışması yapmaları sağlanıyor. Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pera Müzesi işbirliği ile hayata geçirilen projeyle, Beyoğlu’nda eğitim gören 7-14 yaş arası tüm öğrencilere Pera Müze’sinin gezdirilmesi hedefleniyor.

Çocuklar farklı kültürleri tanıma imkanı buluyor

Pera Müzesi’nde bir buçuk saat süren program öncesinde çocuklara ilk olarak müze ve koleksiyonlar hakkında bilgi veriliyor. Program dahilinde öğrenciler geçici sergi veya müzenin kalıcı koleksiyonunu gezip sergiyle ilgili atölye çalışması yapıyor. "Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar" ile "Osman Hamdi Bey" sergileri ziyaret edilirken ayrıca kıyafetlerle çocukların canlandırma yapması sağlanarak dönem ve ülke kültürleri yansıtılıyor.

Projeyle Pera Müzesi’ni gezmeyen öğrenci kalmayacak

Açıldığından bugüne her yıl ulusal ve uluslararası eğitim ve sanat kurumlarıyla işbirliği yaparak genç sanatçıları destekleyen sergiler de düzenleyen Pera Müzesi, tüm sergilerini kitaplar, sözel etkinlikler ve çocuk eğitim programlarıyla da destekliyor. Turabibaba Kütüphanesi de bu etkinlikler kapsamında ilçedeki tüm öğrencileri bu etkinliklerle buluşturmayı ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Öğrencilerin hem yeteneklerinin ortaya çıkarılması hem de kendilerini geliştirmelerini amaçlayan projeyle ilçede Pera Müzesi’ni gezmeyen öğrencinin kalmaması hedefleniyor.
Kaynak: İHA